isparta-oto-ekspertiz
Isparta Emniyeti'nden Vatandaşlara Çok Önemli Uyarı!
ISPARTA
G.Tarihi: 26.07.2016 12:33
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda son günlerde yaşanan olayları fırsat bilerek vatandaşlarımızı dolandırmak isteyen şahıslar olduğu anlaşılmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi sonrasında mevcut ortamdan istifade etmek isteyen bazı kötü niyetli kişilerin Vatandaşlarımıza ait ikametlere gelerek kendilerini Polis olarak tanıtabilecekleri ve FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonlar kapsamında evlerinde arama yapılacağından bahisle eve girmek isteyebilecekleri, vatandaşlarımızdan para talep edebilecekleri, arama esnasında hırsızlık, dolandırıcılık amaçlı ziynet eşyası ve para çalabilecekleri değerlendirilmektedir.

Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarla karşılaşmaları halinde ikametlerine gelen şahısların Polis olduklarını ispatlayacak Resmi Kimlik Belgeleri ve Adli Makamlardan alınan arama kararını talep etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini fırsata çevirmek isteyen iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin telefon ile aradıkları vatandaşlarımızı kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle dolandırmak isteyebilecekleri değerlendirilmiştir. Söz konusu kötü niyetli kişilerin aradıkları vatandaşlarımıza “darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adına hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağı” gibi beyanlarda bulunarak vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunmak suretiyle dolandırıcılık olaylarına teşebbüs edebilecekleri değerlendirilmektedir.

Yukarıda belirtilen veya şüpheli olarak görülen herhangi bir durumda vatandaşlarımızın söz konusu şahıslara itibar etmeksizin 112 Acil İhbar hattını aramaları ve bilgi vermeleri gerekmektedir.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.