isparta-oto-ekspertiz
10 Kat Maaş Ödenecek!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SGK ve Bağ-Kur'lular Dikkat! İşten Çıkarılanlara 10 Kat Maaş Ödenecek!
SGK, işten çıkarılanlara destek olmak amacıyla önemli bir karara imza attı. İşte detaylar:
Başvuru Yapanlara 10 Kat Maaş Destek
SGK, iş akdi feshedilen veya haksız yere işten çıkarılan bireylere destek sağlamak için yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeye göre, işten çıkarılanlar başvuru yaparak 10 kat maaş tutarında destek alabilecekler.
Başvuru Süreci ve Şartlar
İşten çıkarılma sonrasında 30 gün içinde başvuru yapılması gerekmektedir. Düzenleme SSK ve SGK'lı çalışanları kapsamaktadır ve iş verenin haksız yere işten çıkarması durumunda çalışanlara işe geri dönme hakkı ve kıdem tazminatı hakları sunmaktadır.
Koşullar ve Haklar
Belirli koşullar arasında, aynı iş yerinde altı aydan uzun süre çalışmış olma, işten haksız yere çıkarılma durumu ve iş yerinde en az 60 işçinin çalışıyor olması gibi şartlar bulunmaktadır.
Tazminat Hakkı
İş yerine geri dönme imkanından faydalanamayan çalışanlar tazminat hakkına sahiptir. Mahkeme, belirli bir süre için tazminat ödenmesine karar verebilir.
Önemli Hatırlatma
Başvurunun zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması son derece önemlidir. Bu süreçte detaylara dikkat etmek, hak kaybını önlemek adına önemlidir.
SGK'nın bu düzenlemesi, işten çıkarılan çalışanlara önemli bir destek sağlamayı amaçlamaktadır.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.