isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA HABER : BU KADARDA OLMAZ
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 16.12.2015 20:06
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Acil Çağrı Merkezi'ne Yapılan İhbarların Yüzde 85'i Asılsız'

Isparta İl Sağlık Müdür vekili Dr. Özlem Demer Dorum, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarların yüzde 85'inin asılsız olduğunu belirterek, hem 112'nin çalışma koşulları hem de hangi koşullarda aranması gerektiği konusunda halkı bilinçlendireceklerini söyledi.Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Ambulansa Yol Ver, Hayata Yol Ver' kampanyası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mimar Sinan Caddesi'nde stant kuruldu. Sağlık ekiplerince hem vatandaşa hem de sürücülere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

'İNSANLARIMIZIN ÇOĞU İYİ NİYETLİ'

Kampanya hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdür vekili Dr. Özlem Demer Dorum, 112Acil Servis ekiplerinin çalışma koşullarından bahsetti. Vatandaşların bilinçlenmesi için standı ziyaret etmelerini isteyen Dorum, "İnsanlarımızın çoğu aslında iyi niyetle siren sesi duyduklarında yol vermek istiyor. Ama biraz telaşa kapılıyorlar. Ambulansın sesini duyduğumuzda fermuar yöntemi gibi imkan varsa güvenlik şeritlerini ambulanslar için ayırarak, imkan yoksa mümkün olan en uygun yerde ambulansın geçişine olanak sağlamak konusunda yol verme yöntemlerini anlatmaya çalışacağız" dedi.

'YOL VERMEK GEREKİYOR'

Öncelikle sürücülerin ambulans sesini duyduğunda sakin olmaları gerektiğini belirten Dorum, "Karayolları yönetmeliğine göre tüm sürücüler geçiş üstünlüğü olan araçlara yol vermek zorundalar. Güvenlik şeridi olan yerlerde, güvenlik şeridi mutlaka geçiş üstünlüğü olan araçlara ayrılmalıdır. İlimizde bunun çoğunlukla mümkün olmadığını görüyoruz. Böyle durumlarda da ambulansı peşine takıp hızlanmak ya da yol vermek adına ışık ihlali yapmak yerine uygun olan şekilde sağa ya da sola çekilip yol vermek gerekiyor" diye konuştu.

 

'VAKAYA ULAŞMA HIZIMIZ YÜZDE 97'

Isparta'da Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıların yüzde 85'inin asılsız ihbar olduğunu vurgulayan Dorum, böyle bir kampanya ile de halkı bilgilendirmenin ihtiyaç olduğuna dikkati çekti. Dorum, şöyle dedi:

"İlimizde bu koşullara rağmen trafikte ambulansa yol vermeye çalışan araçların çabasına rağmen bir takım sorunlarla araçlarımız karşılaşabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek adına bu kampanyayı düzenledik. İlimizde ilk 10 dakikada vakaya ulaşma hızımız yüzde 97'dir. Kırsalda ise ilk 30 dakikada vakaya ulaşma oranı yüzde 95'dir. Aslında bu oranlar bakanlığımızın istediği değerler. Ama bunu daha iyi seviyelere çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR