isparta-oto-ekspertiz
GÜNAYDIN ''BU ÜNVAN ISPARTA'YA HUZUR VERSİN'' VİDEO HABER
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 24.01.2016 02:43
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 

Isparta Belediye Başkanı Günaydın: ''Yaşanabilir kent unvanı Isparta halkına huzur versin''

ISPARTA Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırmasında yaşam endeksi en yüksek kent seçilmelerini değerlendirirken, "Bir elin nesi var, iki elin sesi var' diyoruz. Bu unvan Isparta halkına huzur versin" dedi.

TÜİK, konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere yaşamın 11 boyutunu kapsayan ve 41 gösterge ile temsil edilen yaşam endeksi raporunu yayınladı. Bu kriterlere göre Isparta, yaşam endeksinde en yüksek değer olan 0.6745 ileTürkiye birincisi seçildi.

"ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TÜİK araştırmasına ilişkin değerlendirmesinde her platformda Isparta'nın yaşanabilir iller arasında birinci sıraya yükseleceğini ve bunda iddialı olduğunu söylediğini hatırlattı. Birinciliğin elde edilmesinde valilik yatırımlarının da büyük önem taşıdığını, başta sağlık, eğitim tesisleri ile deIsparta'nın diğer vilayetler arasında başarılı olduğunu vurgulayan Başkan Günaydın, şöyle dedi: "Bir elin nesi var, iki elin sesi var' diyoruz. 'Bu unvan Isparta halkına huzur versin' diyorum. Ispartamız'a 1 milyon ağaç diktik ve yetiştirdik. Bunlar huzur, temizlik, havadır. Geldiğimizden bu yana Ispartamız'ın yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Ispartamız'ı en temiz vilayetler arasına koyduk. Tüm çalışmalarımızı belli bir program ve bilinçle sürdürdük. Her zaman 'Açık ara birinci olacağız' demiştik. Bunun gerçekleşmiş olmasından mutluyum. Çalışıyor, başarıyor ve hak ediyoruz. Bundan sonra da başka vilayetlere ve hatta ülkelere de örnek olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hangi il olursa olsun Isparta bundan sonra atacağı büyük adımlarla arayı çok daha fazla açacaktır. Belediyemiz diğer illere nazaran çok daha başarılı işlere imza atmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Ispartamız Allah'ın izniyle birinciliği kimseye kaptırmayacaktır."


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.