isparta-oto-ekspertiz
AYNI ŞARTLARDA TOKİ’DEN DAHA KALİTELİ EV YAPARIM
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 25.11.2015 10:50
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA


Müteahhit Mustafa Özaydın, TOKİ’ye sağlanan imkânların kendine sağlanması durumunda çok daha iyi fiyatlara çok daha iyi konutlar üretebileceğini söyledi. Özaydın, ‘’TOKİ’nin altyapısı neredeyse bedava, proje bedava, yapı denetim bedava, harç bedava. Aslında TOKİ ucuz ev üretmiyor’’ dedi.


Isparta’nın gündemini şu sıralar ucuz konut projesi meşgul ediyor. Birçok vatandaş TOKİ aracılığıyla yapılması planlanan ucuz konutların sahibi olmak için müracaat üstüne müracaat yapıyor. Öyle ki sadece Emekliler Derneği’ne yapılan başvuru sayısı 10 bini geçmiş durumda. Müteahhit Mustafa Özaydın, TOKİ’nin yaptığı evlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hatta Özaydın, bir de teklifte bulunarak konut fiyatlarının neden yüksek olduğunu da gözler önüne sermiş oldu.

300 BİN TL’LİK DAİRE 180 BİN TL’YE DÜŞER

TOKİ’de mantığın çok farklı olduğuna işaret eden Özaydın, ‘’TOKİ’nin arsası neredeyse bedava. Ben arsaya yüzde 40 veriyorum. Buradaki ana mesele şu; Arsa çok pahalı. Ortalama diyelim ki 300 bin lira daire satıyoruz. Bunun yüzde 40’ını arsa sahibine verirseniz geriye size 180 bin lira kalır. Arsa payını yüzde 10 verirseniz ben 200 bin liraya konut üretirim. Yüzde 10’unu arsa sahibine veririm ben yine 180 bin liraya daire satarım. Benim 300 bin liralık dairem 180 bin liraya düşer. Biz her dairede 2 banyo yapıyoruz. Biraz daha sosyal konuta dönük bir proje yaparsak bu iş olur. Ben emsal alanı 135 metre olan dairelerle 3+1 çözüyorum. 176 metre brüt oluyor. Salonu 33 metre değil de 25 metre, yatak odası 18 metre değil de 13 metre olan biraz daha sosyal biraz daha küçük evler üretirsem, arsa da bedava olursa ben 130-140 bin liralara çok güzel evler üretirim. Ama TOKİ’nin yine çok üstünde olur kalite. TOKİ’nin altyapı neredeyse bedava, proje bedava, yapı denetim bedava, harç bedava. TOKİ çok büyük paralar kazanıyor. Ucuz ev üretmiyor. O şartlar bizlere sağlanırsa çok daha iyi fiyatlara çok daha iyi konutlar üretiriz’’ dedi.

ISPARTA’DA 20 BİN TL KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ İSTANBUL’DA NEREDEYSE 1’E 1

Öte yandan fiyat konusunda Isparta ile İstanbul’u karşılaştıran Özaydın, ‘’İstanbul’da 32 hisseli bir yerle ön sözleşme yaptık. Proje çalışması yapıyoruz. İstanbul’daki şartlar çok farklı. Kar marjı çok yüksek. Isparta’da bir konuttan 20 bin lira kazanmayı hedefliyoruz. İstanbul’da birebir karlar var. İnanılmaz bir rağbet var. Arabistan’dan geliyorlar komple bir site alıyorlar. Dolayısıyla her yıl İstanbul markasına bir kaç tane Isparta ekleniyor. Zaman içerisinde İzmir’de bir şantiyem başlıyor. Orada da konut anlamında projelerimiz başlıyor. Ama benim yerim Isparta’’ diye konuştu.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.