isparta-oto-ekspertiz
YARIN BURDUR’DA FUAR ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR
BURDUR
G.Tarihi: 20.05.2015 11:22
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Hayvancılık ve Süt Teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan ‘‘Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’’ 21-24 Mayıs 2015 tarihlerinde hayvancılık sektörünün en önemli merkezi, ‘‘Teke Yöresinin İncisi’’ yarın Burdur’da kapılarını açıyor.

“Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı” sektörün önemli aktörlerini buluşturacak olan fuar Burdur Pazar Yeri'nde gerçekleşecektir. Türk hayvancılık sektörünün gelişimi adına ihtisas fuarı niteliğinde planlanan fuarın, gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam ettirilmesi planlanıyor.

Teke Yöresi Canlı Hayvan Fuarında 21 Mayıs Dünya Süt Günü Etkinliği olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER’ inde katılacağı Müze Park Kavşağından başlayıp Fuar Alanına kadar Süt Korteji Yürüyüşü gerçekleştirilecek olup fuar bir görsel şölene dönüştürülecektir.

Fuar Organizasyonu, düzenlenecek ödüllü yarışmalar, ziyaretçilere yönelik renkli etkinliklerle üreticiler ve sektör temsilcilerinin yanı sıra 7’den 70’e tüm Burdurlulara keyifli bir hafta sonu yaşatacak.

 

Ayrıca Fuarda Burdur’un Geleneksel 11. Damızlık İnek Yarışması da yapılacak. Yarışma Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin önderliğinde 4 Laktasyonda yapılacak. Şampiyonlar Şampiyonunun seçileceği yarışmada, dereceye giren hayvan sahiplerine özel ödüller dağıtılacak. Ayrıca fuarda, hayvan üreticileri arasında “Damızlık Honamlı Keçisi”,“Damızlık Kıl Keçisi”“Damızlık Ko甓Damızlık Teke” “ Şampiyon Kuzular” kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren yetiştiriciler sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.