isparta-oto-ekspertiz
TARLADAN SOFRAYA BURDUR TARIM FUARI
BURDUR
G.Tarihi: 21.05.2015 13:55
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı açılışı yapıldı.

21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde yapılan açılışta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu da yer aldı. Burdur Belediyesi, Burdur TB, BUTSO, KÖY KOOP, DSYB, Bucak TSO desteğiyle açılan fuarda tarım makine ve ekipmanları, yem teknolojileri, süt üretim aparatları, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörler, bankalar stant açtı.

Dünya Süt Günü vesilesiyle Burdur Valiliği önünden başlayan kortej ve halk yürüyüşü Uzay Çatı Halk Pazarına kadar devam etti. Halk Pazarında açılış töreni, kurdele kesimi, stantların gezilmesi ve incelemeler yapıldı.
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu Türk Tarımına yön veren Burdur milletvekillerinden Bayram Özçelik ve Ramazan Kerim Özkan’a teşekkür edip, bundan sonra da desteklerini beklediğini söyledi. Bakan Yardımcısı Arzu, Bakan Mehdi Eker’in 34 yıllık siyasi hayatında pek çok bakanla çalıştıktan sonra bakan olduğunu, Türkiye olarak 2023 hedeflerinin 2 trilyon dolar GSMH olduğunu, iktidarları döneminde dünyada ve Avrupa Birliği sıralamasında Türkiye’yi üst seviyelere çıkardıklarını belirtti. Arzu; Burdur’a ve Teke Yöresine Bakanlık olarak destek verdiklerini de rakamlarla açıkladıktan sonra aynı zamanda TKDK kanalıyla da hibelerin sürdüğünü, Türkiye’de toplam 42 ilde bulunan TKDK’lardan bir tanesinin de Burdur’da yer aldığını ve bu kurum vasıtasıyla 179 tesise 40 milyar TL dolayında hibe sağlandığını ve de ülke kalkınmasında üreticilerin çok önemli olduğunu, Bakanlık olarak verilen tüm hibe ve destekleri helal ettiklerini vurguladı.
 

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur tarımına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TKDK, BAKA ve Ekonomi Bakanlığı olarak destek ve hibe sağlandığını vurguladı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Burdur’un kalkınabilmesi için 2. OSB alanına ilde üretilen eti ve sütü işleyen büyük bir fabrika kurulması gerektiğine ve fakat bu konuda henüz muvaffak olunmadığına dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Fırat Erkal da 128 firma ve 300 dolayında marka olduğunu söyledi. Milletvekilleri Ramazan Kerim Özkan ve Bayram Özçelik de Burdur’daki ve ülkedeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi konusunda yaptıkları çalışmaları anlattılar.
 

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapıldı ve fuar alanındaki stantlar gezildi. Bu gezi sırasında  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve beraberindekilere Bucak Salebi, Gölhisar Çörekotlu Kahvesi, Burdur ceviz ezmesi, Burdur sütü ikram edildi. 

 

Diğer Fotoğraflar


























Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.