isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Sağlıklı Yaşam Aracıyla Sağlıklı Nesiller Bilinçlendiriliyor
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Sağlıklı Yaşam Aracıyla Sağlıklı Nesiller Bilinçlendiriliyor

 

Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan sağlıklı yaşam aracı, anaokulu öğrencilerini bilinçlendirdi.


Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sağlıklı Yaşam Aracı, Nene Hatun Anaokulu, Adile Önal Anaokulu, Bahçeşehir Anaokulu, Kemal Solmaz Ortaokulu ve Anaokulu'nda öğrencilerle buluştu. Anaokul öğrencilerine, Sağlıklı Yaşam Aracı'nda, sağlıklı beslenme, hijyen, diyabet, hipertansiyon, kırım Kongo kanamalı ateşi gibi önemli hastalıklar hakkında bilgiler verildi.

Sağlıklı Yaşam Aracı'nın öncelikli olarak öğrencilere ulaşması için okulları gezdiklerini ifade eden Burdur Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, sağlık araçlarıyla, toplumun ve bireylerin sağlığı için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Gezici Sağlık Aracı ile okulları ziyaret ettiklerini belirten Sütlü, Sağlıklı Yaşam Araçları ile obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme, hareketli hayat, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması gibi programların yanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Hipertansiyon, Diyabet gibi hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak, topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet verdiklerini ifade etti.

MİNİKLERİN TANSİYONU ÖLÇÜLDÜ

Sağlıklı Yaşam Aracında, anaokulu öğrencilerinin tansiyonu da ölçüldü. Çizgi filmlerle öğrencilere sağlıklı beslenme ve kahvaltının önemi anlatıldı. Etkinlikler sonunda öğrencilere boyama kitapları ve çeşitli hediyeler dağıtıldı

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.