isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
EROĞLU; “SÖZ VERDİK Mİ TUTARIZ”
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Burdur Valiliği, Belediye Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi’nde Burdur Gölü Havzası Eylem Planı İmza Törenine katıldı. Prof. Dr. Eroğlu, AKDENİZ GEP BURDUR (Akdeniz Gelişim Projesi Burdur) hakkında ayrıntılar verdi. Bakan Eroğlu’nun Burdur ziyaretinde önemli konular dile getirilirken, köprü, içme suyu, Burdur Gölü, tabiat turizmi, bal ormanı ve endemik bitkiler ve ayrıca çevre konusunda taahhütler alındı. Bakan Eroğlu, seçim sonuçları için de tüm Burdur halkına teşekkür edip, Burdur’un dördüncü milletvekili olduğunu defaten söyledi.

Burdur Gölü Havzası Eylem Planını imzalayan Bakan Eroğlu’na Burdur Gölüne Hayat Verelim Derneği adına Başkan Süleyman Faki, teşekkür anmalığını takdim ederek, Burdur Gölü isimli şiirini okudu. Bakan Eroğlu Öğretmenevindeki imza töreni sonrasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından köpek ve kedi mama kapları dağıtımını gerçekleştirdi. Bununla birlikte Bakan Eroğlu, 3 bin adet ceviz, badem ve kayısı fidanı dağıttı. Bakan Prof. Dr. Eroğlu ve beraberindekilerin Burdur ziyaretinde açıklanan satırbaşları şöyle:

3724 TESİS TAMAMLAYACAĞIZ

Burdur Valiliği ziyaretinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Türkiye genelindeki 3724 tesisi 2019 yılı saat 16.59’a kadar tamamlayacağız. Yaptıklarımız ortada. Köprü yapmak bizim işimiz olmadığı halde talimat verdim; derelerin üzerindeki köprüleri de yapacağız. 898 (gelen ısrar üzerine 900 oldu) adet köprü planladık, bunları yapacağız.”

BURDUR GIDA İHRACAT ÜSSÜ OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Tabiat parkı, bal ormanları ve Bakanlığımızın desteklediği fidan dikimleriyle çiftçilerimizin cebine 670 milyon TL daha ilave ek gelir gelecek. Hedefimiz 91 milyon fidanı toprakla buluşturmaktır. Şifalı ballar, sertifikalı fidanlarla üretim yapılacak.  Böylelikle Burdur gıda ihracat üssü olacak,  Burdur için büyük hayallerimiz var, inşallah bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz”

OSB İÇERİSİNDEKİ DERELERİ DE ISLAH EDECEĞİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Her ne kadar Bakanlığımızın görevi olmasa da derelerin ıslah edilmesini de destekleyeceğiz. Bu kapsamda Burdur Organize Sanayi Bölgesi’ndeki derelerin ıslahını da yapacağız.

ANTALYA’YA GELEN 10 MİLYON TURİSTİN 2 MİLYONUNU BURDUR’A GETİRMELİYİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Burdur turizmi açısından çalışmalar yapmalıyız. Antalya’ya gelen turistlerimizi Burdur’a çekebilmek için dikkat çekici broşürler, kitapçıklar bastırarak, mesela farklı dillerde “Burdur’u Gördünüz mü?” tarzında kelimeler kullanarak, turistleri Burdur’a çekmeliyiz. Ben Bakan olarak bu kitapçıkların baskı parasını karşılamaya söz veriyorum. Önemli olan Antalya’ya gelen 10 milyon turistin 2 milyonunu Burdur’a getirebilmek, buradaki yayla turizmini, tabiat turizmini gösterebilmektir.”

BURDUR’UN BÜTÜN MESELELERİNİ ÇÖZÜMLEMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Burdur Belediyesi ziyaretinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Burdur’un bütün meselelerini çözümlemek boynumuzun borcudur. Ben Bakan olarak bu bölgenin bir Bakanı olduğum için milletimize hizmet edeceğim. Bence Burdur’un bir tek su kaynağına bağlı olması yeterli değildir. Ben hep, çalışma hayatım boyunca yedeğin yedeği düşüncesini taşıdım. Bu açıdan Senir İçme Suyu Projesini çözecek ve ilave su kaynakları oluşturarak, Burdur’un memba (kaynak) suyu kalitesinde su içmesini sağlayacağız. Aynı şekilde Bucak ilçesinin de içme suyu hakkında sorunları var ki Bucak’ın da içme suyu konusunu çözeceğiz. Benim bu bölgeye bir vefa borcum var; Bir Bakan olarak bir nefer olarak bu projelerin gerçekleştirilmesi için çalışıyorum. Öte yandan Burdur’da tabiat turizmi ve yayla turizminin gelişmesini sağlayacağız.

BURDUR GÖLÜ 58 YILDA 16 METRE AZALDI

EN KÖTÜ SENARYODA BİLE BURDUR GÖLÜ %100 KURUMAYACAK

Öğretmenevindeki Burdur Gölü Havzası Eylem Planı İmza Töreni öncesinde konuşan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı: “Burdur ve havzası için RAMSAR sözleşmeleri hükmü olmakla birlikte, göl suyunda 1957’den 1 Kasım 2015’e kadar 16 metrelik su kaybı olmuştur. Bizler Müdürlük olarak Burdur için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda atık su arıtma tesislerini denetliyor, katı atık bertaraf tesislerinde de gerekli incelemeleri yapıyoruz. Burdur Gölünde acı- tuzlu- asidik su var. Dereleri ise fosfat açısından kirlidir. Ve gölde yosunlaşma eylemi olmaktadır. Burdur’da yeraltı sularında herhangi bir azalma yok.  Göldeki su rezervi yaklaşık 64 milyon metreküp. Bu açıdan Burdur Gölü ile ilgili Eylem Planımızda 8 senaryo oluşturduk. Ve en kötü senaryoda bile Burdur Gölünde %100 kuruma olmayacak. Göl ile ilgili eylem planımızda 9 adet adım var. Burdur’da genel olarak 92 hektar rehabilite edilmesi gereken yer, bunun 39 hektarı düzeltilemeyecek alan, 26 hektar ıslah edilebilir alandır. Eylem planında suyun kalitesinin hangi aralıklarla izleneceği tespit edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yaptığı genel faaliyet kapsamında Burdur Gölünün tabi dengesi, endemik türlerin korunması hedeflenmektedir. Suyun tasarruflu kullanılması da DSİ çalışmaları arasındadır.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Burdur Gölü ile ilgili eylem planı sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün (DKMP) bizzat Burdur’da kurulması talimatını vermiştim. DKMP Bölge Müdürlüğümüz bu konuda çalışacaklar. En azından mum dibini aydınlatacak. Burdur’a memba suyu kalitesinde su içilmesi çalışmasını başlattı. Tabi Bucak içme suyu ile ilgili çalışmayı da başlatacağız.”


 

Diğer Fotoğraflar




























Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR