isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
BUCAK BELEDİYESİ ATIK LASTİKLERİ TOPLATIYOR
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Çevre kirliliğine neden olan, insan sağlığını da büyük ölçüde tehdit eden atıklar ile ilgili çalışmalar yapan Bucak Belediyesi ekipleri, atık lastik toplama projesiyle de vatandaşın çevre bilincini geliştirmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Bu bağlamda Bucak Belediyesi ekipleri son 15 günde yaklaşık 3 ton atık lastik topladı.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu,  atık lastiklerin çevreye zararının tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirterek; “Atık lastikler, bulundukları yerde fare, sinek gibi haşerelerin üremesine olanak sağlamanın yanında, durdukları yerde toprağı kirletmekte, yandıkları zaman hava kirliliği oluşturmaktadır. Bu bağlamda özellikle atık lastiklerin sivrisineklerin üremesine zemin hazırlamasından dolayı ekiplerimiz sivrisinekle mücadeleye bu yıl erken başlamak zorunda kaldı”dedi.

Başkan Mutlu açıklamasının devamında “Ekiplerimiz 15 günde yaklaşık 3 ton atık lastik topladı. Atık lastiklerin açık alanda uzun süre depolanması, doğaya rastgele bırakılması kanunlar ile yasaklanmasına rağmen Bucak’ta atık lastikler çöplere atılmakta, dere, göl gibi alanlara bırakılarak çevre kirliliğine neden olunmaktadır. Bucak Belediyesi olarak bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Atık lastikleri gelişi güzel çevreye atmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan atık lastikler için 325 10 01veya  325 40 00 numaralı telefonları aramalarını bekliyoruz. Atık lastiklerini gelişi güzel çevreye bırakanlara cezai işlem uygulamaya başlayacağız” dedi.

“Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği: Lastik tamirhaneleri, kaplamacılar, perakende satış noktaları, oto sanayi ve benzeri yerlerde ömrünü tamamlamış lastikler açık alanda biriktirilemez. Biriktirme yerlerinde yangına ve sivrisinek, fare gibi zararlıların üremesine karşı önlem alınır. Ömrünü tamamlamış lastikler yetkili taşıyıcılara bedelsiz olarak teslim edilir. Yetkisiz kuruluş ve kişilerin taşıma yapması yasaktır. Ömrünü tamamlamış lastiklerin yetkili taşıyıcılar dışındaki gerçek ve tüzel kişiler tarafından ticari amaçla toplanması, alınıp satılması, bertaraf edilmesi, hangi sebeple olursa olsun vadi veya çukurlarda dolgu malzemesi olarak kullanılması, katı atık depolama tesislerine kabulü ve depolanması, ısınmada kullanılması, gösteri ve benzeri fiilleri kapsayacak şekilde her ne amaçla olursa olsun yakılması yasak olup, yönetmeliğe göre ömrünü tamamlamış lastiklerin yarattığı çevresel kirlenme ve bozulmadan doğan zararlardan dolayı işletmeler kusur şartı aranmaksızın sorumludur”.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR