isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ÇİN HALK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE KÖPRÜLERİ GÜÇLENİYOR
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN HUBEİ MA CHENG ŞEHRİNDEN GELEN ÇİNLİ TEMSİLCİLER İŞADAMI BAKİ VAROL’U ZİYARET ETTİ. ZİYARETTE ÇİN- TÜRKİYE KÖPRÜLERİNİ GÜÇLENDİREN MESAJLAR VERİLDİ.
 

Çin Halk Cumhuriyeti Hubei Ma Cheng Şehri Valisi Yao Yang, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Zhengxiong Zahng, Sanayi Odası Başkanı Jian Cheng, Kaymakam Jun Wang, İl Göç İdaresi Müdürü Wen Xiao, Jıafeng Stone Mermer İthalat- İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Ruizhuan Chen, Oufu Tedarik Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Zhiyong Gan ve Organize Sanayi Ticaret Bölge Müdürü Longcai Li Varollar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Baki Varol’u ziyaret ederek, mermer konusunda anlaşmalarda bulundular.
 

Ziyarette konuşan İşadamı Baki Varol, Varollar Firması olarak mermer sektöründe de hizmet verdiklerini ve mermer pazarında Çin Halk Cumhuriyetiyle ihracat yaptıklarını belirtti. Varol, tüm dünyada şehir ismiyle anılan tek mermer cinsinin Burdur Beji Mermeri olduğuna da dikkat çekerek, Çin heyetinin Türkiye’yi ziyaretlerini öğrendikten sonra onları Burdur’a davet ettiğini, bu ziyaretin Burdur’da ocak açan Tony vasıtasıyla olduğunu söyledi ve Burdur Beji mermerinin en güzel değerlendirildiği ülkelerden birisinin Çin olduğunu ekledi. Kendisine yapılan bu ziyaretin iadesini de gerçekleştireceğini ifade eden Baki Varol, bu vesilelerle iki ülke arasındaki ticaret yatırımların ı güçlendirip, kardeşliği artırmak amacında olduklarını vurguladı. Baki Varol, Burdur ile Hubei Ma Cheng vilayetinin ticari ilişkilerini güzel yerlere taşıyacağını da sözlerine ekledi.,

Ziyaretteki sıcak karşılamadan çok memnun olduklarını tercüman vasıtasıyla dile getiren Hubei Ma Cheng Valisi Yao Yang; Burdur Bejinden çok memnun olduklarını, kendilerinin d Türkiye ve Çin ile ilgili geçmişten gelen ve İpek Yolu’na dayanan kardeşlik ilişkilerini artırmak gayesinde olduklarını vurguladı. Vali Yang, Burdur ve Hubei Ma Cheng arasındaki mesafenin 10.000 kilometre olmasına karşın bu mesafenin ticari ve dostluk ilişkileriyle kısalacağını kaydedip, “Her iki ülkenin de faydalanacağı ticari anlaşmalar yapılacaktır” diyerek,  Burdur Beji’nin ve Burdur’daki mermer ocaklarından çıkarılan taşın çok kaliteli olduğunu, bu taşın şehirlerinde işlenip, Burdur Beji adı altında Çin’de ve dünyanın dört bir yanında pazarlandığını vurguladı. Vali Yang, bu dönemde Burdur Bejinin tüm dünyada çok değerli olduğunu ve bu kapsamda Burdur’la çok hızlı ilerleyen ticari anlaşmalar yapıldığını belirtti.
 

SADECE MERMER DEĞİL, SÜT ÜRÜNLERİ KONUSUNDA DA NALŞAMLAAR SAĞLANACAK

Ziyaretin son bölümünde bir basın mensubunun sorusu üzerine konuşan Vali Yang, Burdur ile anlaşmalarının sadece doğaltaş ve mermer konusunda kalmayacağını ve ilerleyen süreçte diğer sektörlerde de anlaşma yapacaklarını söylerken, İşadamı Baki Varol da, Baki Varol öncülüğünde Çin ve Hubei Ma Cheng şehriyle yaş meyve sebze ve süt ürünleri konusunda anlaşmaların yapılacağını, dolayısıyla ticari ilişkinin sadece mermer olarak kalmayacağını ve ilerleyen süreçte diğer sektörlerde de anlaşma yapacaklarını vurguladı.

Ziyaretin en sonunda günün anısına anmalıklar takdim edildi. 

 

Diğer Fotoğraflar








Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR