isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur Belediyesi Tereyağı ve Peynir Dağıtacak
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Belediyesi tereyağı ve peynir dağıtacak

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, süt üretiminde arz fazlalığını önlemek için ihtiyaç sahiplerine tereyağı ve peynir dağıtacaklarını söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, süt projesi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in Burdur'da süt üretiminin talepten daha fazla olduğu ve sütün bir miktarının üreticinin elinde kaldığına yönelik açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Başkan Ercengiz, "Bu sorunun önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceği öngörüsünde bulunmuştuk. Burdur'un süt üretim merkezi olduğunu, hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir sektör lideri olduğunu göz önünde bulundurarak bir takım önlemler alma kararı aldık.Burdur Belediyesi olarak hem sütün arz fazlalığını ortadan kaldırmak için bir kıvılcım yakmak hem de süt üretiminin vatandaşımıza sağlıklı bir gıda maddesi olarak ulaştırılmasını için proje hazırladık" dedi.

Türkiye'nin ileri yaşlarda özellikle D vitamini ve kalsiyum eksikliğine bağlı olarak osteoporoz hastalıklarıyla mücadele ettiğini anlatan Başkan Ercengiz, "Bu anlamda erken yaşlarda alınmayan süt en önemli faktörlerden birisi. Amacımız süt tüketimini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabilmesini sağlamak maksadıyla sosyal projelerimiz içerisinde böyle bir proje geliştirdik. Bu projenin genele yayılmasını istiyoruz. BurdurGölü'nün kurtarılma eylem planında bizim göle döktüğümüz birer litre suların katkısı nasıl olduysa bugün de dar gelirli vatandaşlarımıza daha önce yaptığımız gıda ve kömür yardımları gibi tereyağı ve peynir ulaştırarak hem onların süt ürünlerinden faydalanmasını sağlamak hem de sütün arz fazlasının tüketimine katkı koymak istiyoruz" diye konuştu.

Burdur ekonomisinin tarım ve hayvancılığa bağlı olduğuna dikkati çeken Başkan Ercengiz, şöyle dedi:

"Süt tüketiminin yeterli olmaması durumunda süt hayvanlarının kesime gönderileceğini biliyoruz. Burdur Belediyesi olarak bu işe el atmamız yetmez. Bunu sembolik de olsa başlatmak istiyoruz. Kooperatiflerin ve süt üretici birliklerinin bu işe sahip çıkmasını istiyoruz. İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da dar gelirli vatandaşlara süt ürünlerinin ulaştırılmasında bizlerle birlikte hareket ederek hem tüketime katkı koyması hem de üretim fazlasının değerlendirilmesini istiyoruz. Özellikle tereyağı ve peynir alımını yapacağız. Amacımız birilerine hizmet etmek değil. Amacımız birilerinin kasasını doldurmak değil, amacımız süt tüketimini arttırmak. Buradan bir kıvılcım yakmak istiyoruz. Bunun bir ülke projesi haline dönüştürülmesi gerektiğine inanıyorum.""

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.