isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
2. OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANDI
BURDUR
G.Tarihi: 14.07.2016 13:46
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen Toplantıya, Vali Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak ve Müteşebbis Heyet Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Yılmaz, Bu güne kadar ilimiz sanayinin gelişmesi yönünde yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Vali Yılmaz, "Bizler Müteşebbis Heyeti olarak da bundan sonra hep beraber, ilimizdeki diğer organize sanayi bölgeleri ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgemize de, gerek yerli, gerek yabancı iş adamlarımızın yatırım yapmasıyla ilgili alt yapının oluşturulmasında gayret edip, emek vereceğiz” dedi.

 

DEVLETİN DESTEKLERİ VE OSB'NİN İMKANLARI YATIRIMCILARA ANLATILACAK

Bir kaç hususa değineceğini dile getiren Vali Yılmaz, Sanayinin gelişmesiyle ilgili, özellikle OSB'lerin bir takım avantajlarının çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Yılmaz, “Bu avantajları devletin vermiş olduğu desteklerle beraber, organize Sanayi Bölgelerinin sağlamış olduğu imkanlarda dahil olmak üzere plan ve program dahilinde ilgili arkadaşların sunumları ile paylaşmış olacağız.

Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan ve yapmayı düşünen arkadaşlarımızın da o toplantılara katılmalarını arzu ediyorum. Diğer ilgili kurumlardaki arkadaşlarımız ise bu toplantılara katılıp, bilgilenmeleri konusunda faydalı olacağını düşünüyorum.

Hammaddesi ilimizde bulunan bir çok ürünlerin yeteri miktarda katma değeri ilimizde kalmadan başka yerlere gittiğini hepimiz biliyoruz. O nedenle de bizim alt yapıyı hazırlayıp müteşebbislere sunmamız lazım.
 

DEVLET, YATIRIMCI İÇİN ALT YAPI YAPACAK

Devlet olarak bizim Sanayi Tesisi yapma düşüncemiz yok. Devlet sadece alt yapısını yapacak. Ulaşımını ve imkanlarını kolaylaştıracak, teşvik ve destekler ile beraber müteşebbisin sanayileşmesini sağlayacak.

Dünya da ve Türkiye'de iş yaparak çok büyük iş adamlarımız oluştu. Cumhuriyetin ilk yıllarında sermaye ve iş gücü olmayan ülke ve devlet olarak bu işe girdik ama devletin bu sektörden çıkması kaçınılmaz. Özellikle KİT'lerin belli bir dönem Türkiye'nin kara delikleri haline geldiğini biliyoruz.

BURDUR'A HEM KENDİMİZ GELDİK, HEM YATIRIMCI GETİRİYORUZ

Özel sektörün hızla gelişmesiyle beraber ilimize de, iş ve istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar olacak. Arkadaşlarımız Kütahya'dan gelecek olan bir yatırımcı ile görüşmüşlerdi. Bu gün yönetim kurulu kararı ile yatırımcımıza 2. OSB'de arsa tahsisi yapacağız inşallah. Burdur'a hem kendimiz gelmiş olduk hemde yatırımcı getirmiş olacağız. İnşallah o da kısa süre içerisinde inşaatına başlar. Bu yatırım ile istihdam sayısı bakımından yüksek olanlardan bir tanesi olacak” dedi.
 

Vali Yılmaz toplantının sonunda, bundan sonraki toplantılara ilgili kurum müdürleri ve sanayicilerinde katılabileceğini sözlerine ekledi.

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından 2. OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı gündemine geçildi.

2. OSB Müdürü Bülent Aslanboğa, Sanayi Bölgesinde yapılan faaliyetlere ait bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Kurucu ortaklar olarak İl Özel İdaresi, Burdur Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası'ndan olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Müteşebbis Heyetinin teşkili yapıldı. Burdur İl Özel İdaresini Müteşebbis Heyette temsil eden üyelerden Yönetim Kurulu'na asil ve yedek üye seçimi yapıldı. Gündemin son maddesinde ise Denetim Kurulu 2. Yedek Üyeliğine üye seçildi.
 

2. OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısının ardından Vali Yılmaz Başkanlığında 2. OSB Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıdan sonra Vali Yılmaz, beraberindeki Müteşebbis heyeti ile 2. OSB arazinin alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. 

2. OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANDI
2. OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANDI
2. OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANDI

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.