isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Yalvaç sahipsiz mi?
Yalvaç
G.Tarihi: 30.01.2016 00:07
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Geçtiğimiz günlerde Kanal 32 Televizyonu’nda canlı yayınlanan Basın Kulübü programına katılan ve burada Isparta’Ya ikinci üniversitenin kurulması için çalışmaların başladığını haber veren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. 

    Bu açıklamanın hemen ardından Demokrat Partili Eğirdir Belediye Başkanı basın açıklaması yaparak Eğirdir’in coğrafik koşullar nedeni ile gelişim göstermesinin zor olduğunu bu nedenle üniversite kurulması gerektiğini belirterek yatırıma talip olmuştu.

    İl Başkanı Osman Zabun ise programda konuyla ilgili yaptığı açıklamada ikinci üniversitenin de il merkezine yapılacağının sinyallerini vermişti.

    ÜNİVERSİTE YALVAÇ’IN HAKKIDIR

    Yalvaç’ta 6 kez belediye başkanlığına aday olan ve 4 seçimi kazanan eski belediye başkanı Tekin Bayram’da tartışmaya dahil olarak ‘İkinci bir üniversite kurulacaksa bunun yeri Yalvaç’tır. Üniversite Yalvaç’ın hakkıdır’ açıklamasını yaptı.

    YALVAÇ SAHİPSİZ Mİ KALDI?

    AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in ikinci üniversite kurulması çalışmalarına başladığı yönündeki açıklamasının ardından bu üniversitenin nereye kurulacağı yönünde bazı alternatifler üretildiğini dile getiren Bayram;

    “Yalvaç’a üniversite kurulması yönünde yıllardır mücadele veriyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi kurulmadan Yalvaç’ta Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Yüksekokul açtık. Şu anda biri 4 yıllık olmak üzere 3 yüksekokulumuz ile ikinci üniveristenin altyapısını oluşturduk. Daha önceki Rektörlerimiz Metin Lütfi Baydar ve Hasan İbicioğlu ikinci bir üniversite kurulması halinde bunun Yalvaç’a olması gerektiğini de dile getirmişlerdi. Şimdi bu gelişmeler ışığı altında bakıyoruz Yalvaç’ın adından bile söz edilmiyor. Biri de çıkıp –Bu bizim hakkımızdır demiyor. Yallvaç sahipsiz mi kaldı? Veya yine Isparta politikasında Yalvaç gölün ötes diye ekonomik olarak güçsüz hale mi getirilmeye çalışılıyor. Halbuki köyüyle kasabasıyla kazasıyla Isparta bir bütündür” sözlerine yer verdi.

    HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

    Yalvaç’a 1991 yılında ilk Yüksekokul açıldığı zaman bir kampüs alanı belirlediklerini ve bunu da üniversite kurmayı hedefledikleri için yaptıklarının altını çizen Tekin Bayram, ‘Bugün bunlar yerine getirilmişken bunca emek sarf edilmişken Yalvaç’ın safdışı bırakılmaya çalışılmasına ben anlam veremiyorum. Yalvaç’ta tüm yöneticilerimizi, siyasetçilerimizi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini hatta halkımızı üniversitenin ilçemize yapulması konsunda kamuoyu oluşturmak amacıyla göreve davet ediyorum. Yıllarca Yalvaç’a ve Isparta’ya hizmet etmiş biri olarak ben bu işin peşini bırakmayacağım’ sözleri ile kararlılığını vurguladı.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.