isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Uzay istasyonu kontrolden çıktı, Dünya'ya düşüyor
TÜRKİYE
G.Tarihi: 26.03.2018 22:31
1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Kontrolden çıktı, Dünya'ya düşüyor

Çin'in 2011 yılında yörüngeye gönderdiği 9,4 ton ağırlığındaki uzay istasyonu Tiangong-1, Pekin yönetiminin kontrolü kaybetmesinin ardından düşüşe geçti.


Kontrolden çıktı, Dünya'ya düşüyor


2013 yılından bu yana herhangi bir astronotun görev yapmadığı Tiangong-1 (Gök Saray-1), isimli uzay aracı kontrolden çıkmış bir şekilde gezegenimize doğru ilerliyor.

ESA TARİH VERDİ

Çin'in 2011 senesinde yörüngeye fırlattığı istasyonun birkaç ay içinde gezegenimize düşmesi bekleniyor. Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) yapılan açıklamada Tiangong-1'in gezegenimize düşeceği olası tarihler paylaşıldı. ESA'ya göre, Tiangong-1'in 1 Nisan Pazar günü Dünya'ya düşmesi bekleniyor.



ZEHİRLİ ATIKLARLA BİRLİKTE DÜNYA’YA DÜŞECEK

Haftasonu gezegenimize düşebileceği konuşulan uzay istasyonu ile ilgili Aerospace'ten de bir açıklama gelmişti. Zehirli kimyasallar taşıyan prototip istasyonun düşeceği bölgeye ciddi zarar verebileceğini açıklayan uzmanlar riskli hattın Türkiye olabileceği konusunu yineledi.



Daha önce yapılan açıklamada moloz yığınının isabet edebileceği ülkeler arasında Türkiye de gösterilmişti. 
Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Tosun Paşa6 yıl önce
inşallah amerika'ya düşer trummp'ın kafasına:)