isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Süleyman Şah'a öncü operasyon
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Milliyet'ten Serpil Çevikcan bugün kaleme aldığı köşe yazısında Şah Fırat Operasyonu'yla ilgili olarak çok önemli bir detayı yazdı. Çevikcan'a göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı özel kuvvetlere bağlı subaylar 3 gün önce bölgeye girerek operasyonu başlattı. 

İşte ayrıntılar: 

"Karakolun taşınacağı bölge seçildikten sonra, hem bu alanın hem de Süleyman Şah’a giden yolun güvenliğinin sağlanması için özel kuvvetlere görev verildi. Yaklaşık 3 gün önce bölgeye giden Özel Kuvvetler’e bağlı subaylar, her iki bölgedeki mayınlı alanları, tuzaklamaları tespit etti, riskleri belirledi, 30 kilometrelik bir güzergâhta alan temizliği yaptı. Bu subaylardan bazıları, iki bölgedeki hâkim tepelere konuşlanarak, olası bir çatışmaya karşı stratejik alanları kontrol altına aldı.

Eşme’ye bu aşamadan sonra 60’a yakın istihkâm personeli gönderilerek, bölge tamamen temizlendi, prefabrike yapılar için hazırlıklara başlandı. Operasyonun altyapısı öncü operasyonlarla sağlandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, IŞİD’e karşı savaşan koalisyon güçlerini oluşturan ülkelerden ABD, İngiltere ve Fransa’ya, önceki temaslarında operasyonun mesajlarını kısmen vermişti.

Düğmeye basılacağı aşamada bu ülkeler yeniden bilgilendirildi ve operasyonun koordinatları verilerek, olası bir yanlış alarma geçmelerinin önü alındı. Operasyonun 21.00’de başlayıp, 9 saatte bitirilmesi planlandı ve tam öngörülen saatlerde de operasyon yapıldı."

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.