isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Şanlıurfa'da askeri bölgede patlama
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA


Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı atış poligonlarının yanında bulunan boş alanda kullanım süresi dolan antitank mayınların arazide imhası sırasında büyük gürültü ilepatlama meydana geldi. Kent merkezinde paniğe neden olan ve çevredeki ev ve işyerlerinin camlarının kırılmasına yol açan patlamanın ardından olay yerine çok sayıdaambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamadan etkilendiklerini söyleyen vatandaşlar, apartmanın adeta titrediğini belirtti.

Şiddetli patlama saat 14.55 sıralarında kent merkezindeki Necmettin Cevheri Bulvarı üzerinde bulunan 20'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı' sahasındaki Maşuk bölgesindeki atış poligonu yakınlarında meydana geldi. Askeri yetkililer, boş bir arazide eski mayın ve mühimmatları kontrolü imha ederken büyük bir gürültüyle patlama meydana geldiğini söyledi.

Kent merkezinde de duyulan patlamayla birlikte bölgeden dumanlar yükselirken, ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Şiddetli patlama sırasında çevrede bulunan birçok ev ve işyerinin camları kırıldı. Bir kreşin de camlarının kırılması üzerine aileler, buraya akın ederek, korku içerisindeki çocuklarını evlerine götürdü. Patlamanın ardından askerler ev ve işyerlerinde meydana gelen hasarla ilgili tespit yaptı.

Genelkurmay kaynakları, ilgili yerlere bilgi verildikten sonra kullanım süresi dolan antitank mayının arazide planlı ve kontrollü imha edilmesi sırasında patlamanın meydana geldiğini bildirdi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.