isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Öyle bir gol attı ki! Gözyaşlarını tutamadı
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Sembolik olarak önemi büyük olan Süleyman Şah Türbesi Saygı Karakolu'ndaki askerlerimiz ve emanetler sağlık bir şekilde nakledildi. -Türbenin yeri daha önce de iki kez değiştirilmişti. -Sadece 1 askerimiz üzücü bir şekilde şehit olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız ailesini bizzat arayıp başsağlığı mesajını iletti.

SORULARBaşka bir ülkeden ya da YPG'den yardım ve destek alındı mı? -Bu operasyonun kararı sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kararıdır. Kendi askeri imkanlarımızla hiçbir sorun yaşamadan yapılmıştır. Ülkemizin kabiliyeti sonrası bu operasyon gerçekleştirildi. -Allah korusun, askerlerimize bir saldırı yapılsaydı daha kötü senaryolarla karşılaşacaktık. Bu operasyon böyle bir tabloyu ortadan kaldırılmıştır. -Sınırımızda 1,7 milyon insanı sınırımıza aldık. Geçen yıl Kobani'ye yapılan saldırılarda Ekim anında Peşmerge'yi oraya geçişini sağladık. 200 bin Kobanili hala sınırlarımızdadır. -Musul Başkonsolosluğu'da da 49 personelimiz rehin alınmıştı. Orada da hatasız bir operasyon sonucu 49 personelimiz kurtarılmıştı.Suriye'nin operasyon sonrası Türkiye'yi sorumlu tutan açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz -Bizim nezdimizde bu yönetimin açıklamasının değeri yoktur. Böyle bir rejimin açıklamasının karşılığı söz konusu değildir. -Suriye rejimi hür Suriye ordusuna yönelik her gün bombardıman yaparken neden DAİŞ’e dokunmamaktadır? -Başbakanımızın da söylediği gibi Suriye'ye nota verilmiş ve böyle bir operasyon gerçekleştirilmiştir. -Doğabilecek güvenlik sorunlarına karşı birliklerimiz önlemlerini en üst düzeyde alacaktır.

IŞİD'le mücadele konusu -Türkiye 1400 yabancı savaşçıyı sınır dışı etmiştir. İngiltere gibi ülkelerin basınlarında haberler çıkıyor. -Siz önce sınırınızdan çıkanları kontrol edin. Elinizde belgeleriniz varsa bizle işbirliği yapın diyoruz. Koordinasyona ihtiyaç var.

-Türkiye DAİŞ terörüne karşı bundan sonra da her türlü önlemi almaya çalışacaktır.Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yeri askeri tehdit taşıyor mu? -Şuan da Suriye Eşmesi diye adlandırılan bölge Türkiye kontrolü altındadır. En kısa sürede de o türbe tarihine uygun şekilde yapılacak ve Türkiye bayrağı Suriye sınırlarında dalgalanmaya devam edecektir.Başkanlık sistemi konusu -Bazen kamouyundaki tartışmalarda parlamentonun yetkileri kaldırılacak gibi söylemler var. Bunların gerçek bir tarafı yok.

-Bu sistemin olduğu ülkelerde parlamentoların son derece güçlü ve denetleyici konumu bulunuyor. -Temsilin en yüksek olacağı seçim modeli üzerinde çalışmalar devam ediyor. -Başkanlık sistemi federal sistemi getireceği de iddia ediliyor. Bu konunun da gerçekle alakası yok. Bunlar Türkiye'nin en iyi nasıl yönetileceği konusunda tartışılacak konulardır. -Başkanlık sistemi tek adam yönetimi algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Uzaktan yakından gerçekliği olmayan bilgiler bunlar.

Çanakkale'deki 100. Anma Programları iptal edildi mi?

 

-23-24 Nisan törenleriyle ilgili bu bilgi tamamen uydurmadır. O tarihteki anma hazırlıklarımız devam ediyor. -Davetlerimize devlet ve hükümet başkanları temsilcilerinden beklenenin çok üzerinde olmuştur.Bank Asya'dan sonra İş Bankası'nın da fona devredileceği iddiaları var. Bu konuda bilgi var mı? -Bize ulaşan bir konu yok. BDDK'nın açıklamalarını esas almak daha doğru olur.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.