isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Kayseri imamı ile ABD senatörü aynı karede
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

ABD ordusu, nisan ayında olası bir taarruz öncesi istihbarat toplamaya başladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) kaynaklarına göre, Amerikalı komutanlar, gelen istihbaratı değerlendirdikten sonra ABD Başkanı Barack Obama’ya Musul operasyonunda Irak ve Kürt güçlerine yardımcı olmak üzere kente ABD askeri gönderilmesini tavsiye edebilir.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Irak güçlerinin IŞİD ile mücadelesine ilişkin, “Hepimiz Musul’a odaklanmış durumdayız ama kara harekatının ne zaman olacağına ilişkin tarih veremem” dedi.

Kirby ayrıca 4 eğitim merkezinde Iraklı güçlerin eğitimlerinin devam ettiğini belirtti. “Iraklıların hazır olduğundan ve kapasitelerinden daha hızlı ilerlemeyeceğiz” ifadesini kullanan Kirby, Irak’ın yerel güvenlik güçlerinin kapasitelerini artırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

OBAMA KONGRE'DEN İZİN İSTEDİ

ABD Başkanı Barack Obama, askeri güç kullanımıyla ilgili en somut adımını dün atarak ABD Kongresi'ne askeri güç kullanımıyla ilgili yetki başvurusunu içeren önerge sundu. Önergede, başkana 'kalıcı muharip kara birlikleri' dışındaki kara birliklerini 3 yıl süreyle kullanma yetkisi istediğini yazdı. Obama'nın bu yetkiyi alması halinde özel kuvvetler lojistik birimler gibi kara birliklerini de içeren kuvvetleri coğrafi sınırlama olmaksızın kullanabilecek.

EN SON BUSH İSTEMİŞTİ

Obama, görevi boyunca ilk kez Kongre'den askeri güç kullanma yetkisi talep etmiş oldu. En son George W.Bush 13 yıl önce Irak için Kongre'den yetki istemişti. Kongre'de çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçilerin yetki talebine karşı çıkması beklenmiyor.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.