isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
İstanbul'da kar yağışı gece başlayacak
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor. İstanbul'un yüksek kesimlerinde ise kar yağışı başladı bile... Çamlıca Tepesi'ne saat 16:00 itibariyle kar yağdı.

Kuvvetli rüzgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, yarın ve Çarşamba günü Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği kaydedilirken, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor.

15 SANTİMETREYE ULAŞACAK

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 santimetre arasında olabileceği, rakımın yüksek olduğu kesimlerde 5 ila 15 santimetre arasında olabileceği ifade edildi.

Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade idildi.

AKOM ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbul’u terk edinceye kadar sürecek. 

"ANKARA’DA 10 İLA 20 CM ARASINDA KAR BEKLENİYOR"

Meteoroloji’den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.