isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Erdoğan'ın uçağından sürpriz Houston molası
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Meksika dönüşü direkt Türkiye’ye dönmesi beklenen Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak sürpriz bir şekilde ABD’nin Houston kentine iniş yaptı. Uçağın Houston’a iniş nedeninin yakıt ikmali olabileceği belirtiliyor.

"Planefinder" internet sitesindeki radar görüntüleri, Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçağın Houston'a indikten sonra ABD'nin kuzeydoğusuna doğru hareket ettiğine işaret ediyor.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "TUR", TSİ 07.30'da Meksiko Juarez Askeri Havaalanı'ndan Türkiye'ye gitmek üzere havalanmıştı.

SEBEP YAKIT İKMALİ

Cumhurbaşkanı'nın uçağının Houston'a inme sebebi olarak yakıt ikmali gösterildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları uçağın kalkışta hava koridorunun yoğunluğu nedeniyle daha fazla yakıt harcadığını, İstanbul'dan sonra bile uçacak yakıt olmasına rağmen riske girmemek adına böyle bir ikmal yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gece saat Bu arada Erdoğan'ın uçağının uçuş planında da Houston'a iniş olduğu öğrenildi.

BÜYÜKELÇİ HAVALİMANINDAYDI

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Houston'a indiğinde havalimanında bulunuyordu. Cumhurbaşkanı uçağının Houston'a ineceği planlı olduğundan Büyükelçi'nin protokol gereği orda bulunduğu öğrenildi.

SERDAR KILIÇ KİMDİR ?

Türkiye'nin Washington büyükelçiliğine 2014 yılında atanan Serdar Kılıç uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası. Büyükelçi Serdar Kılıç, 1980 öncesi 5 dönem üst üste CHP Samsun Milletvekiliği yapan İlyas Kılıç'ın da oğlu. Kılıç Washington'a atanmadan önce Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Kılıç 2010-2012 yılları arasında da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı.

Kaynak : Ajanslar

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.