isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Ender rastlanıyordu ama bakın ne halde bulundu
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Sakarya'nın geyve İlçesi'nde bulunan bir taş ocağında meydana gelen patlamada fırlayan taş parçası, doğada ender görülen ve fotokapanla görüntülenen bir yaban kedisinin ölümüne neden oldu.

  D-650 Karayolu'nun Geyve Boğazı Mevkii'nde bulunan, daha önce fazla patlayıcı kullandığı iddiasıyla 1 işçinin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen taş ocaklarındaki patlamalar ardından bölge sakinleri, çevredeki ormanlık alanda yaban kedisi buldu.

27 Ocak günü yapılan patlamadan 2 gün sonra havlayan köpeğinin peşine gittiğinde ölü yaban kedisini bulan köylülerden Fevziye Ertürk, "Köpeğimi çağırdım. Gelmeyince havladığı yere geldim. Yerde bu hayvanı kanlar içerisinde buldum. Taş ocağındaki patlamada taş gelmiş ölmüş" dedi. Yaban kedisinin 25 Haziran 2012 tarihinde sabaha karşı fotokapanla görüntülendiği belirlenmişti.   Sakarya’da çevreci hareketlerle bilinen Geyve Akıncı Köyü Şelalelerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamuran Tan köylülerin bulduğu yaban kedisini ilk olarak Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi biyoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ali Uzun'a götürdü. Bulunan hayvanın yaban kedisi olduğunu tespit eden Doç.Dr. Ali Uzun, çevreci Kamuran Tan'ı ünlü tahnitçi İhsan Yey'e yönlendirdi. Yaban kedisini tahnit için derisini çıkaran İhsan Yey, kedinin başına aldığı taş darbesiyle kafatasının parçalandığını, beline gelen taş darbesiyle ise sol bacağının kırıldığını ve bağırsakları parçalanarak iç kanama sonucu öldüğünü tespit etti.   

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.