isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
AK Partili vekillerin MHP isyanı
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Ömer Süt’ün haberi

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak kanun tasarısının bu hafta da TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelmeyeceğine dair yapılan açıklamadan sonra gözler AK Parti’nin erteleme sebebi de ortaya çıktı. AK Parti pakette yer alan çok sayıdaki maddeyi en aza indirgemek istediği için İç Güvenlik Paketi’nin yeniden gözden geçirdikten sonra TBMM Genel Kurulu’nun gündemine getirmek istiyor. Kanunun TBMM’den geçmesi için hükümet büyük sarf edecek ve muhalefetin tavrı karşısında sabırlı olacak. 

MHP İLE HDP AYNI SAFTA YER ALIYOR

Gündeme geldiği günden bu yana muhalefetin özellikle de Milliyetçi Hareket Partisi’nin İç Güvenlik Paketi’ne dair eleştirilerine AK Parti’nin hukukçu milletvekillerinden büyük tepki geldi. MHP’nin bu pakete karşı durarak seçim öncesi bir strateji uyguladığını iddia eden AK Partili vekillere göre MHP ile HDP aynı safta yer alıyor. 

"MUHALEFET GERGİNLİK İÇİN ÖZEL ÇABA SARF EDİYOR"

Muhalefetin gerek Meclis’te gerekse dışarıda gerginlik çıkarmak için özel bir çaba sarf ettiğini dile getiren AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, MHP’nin ideolojisini düşündüğümüzde İç Güvenlik Paketi’ne kesinlikle büyük destek vermesi gerektiğini fakat dönüp baktığımızda ise gerekçeleri farklı gibi olsa da MHP ile HDP’nin aynı çizgide siyaset yaptığına vurgu yaptı.

"MHP'NİN TAVRI HAYRETE DÜŞÜRÜYOR"

Yakın ve uzak siyasi geçmişinde sokak eylemlerine başvuran ve şiddeti bir araç olarak kullanan CHP ile HDP’nin İç Güvenlik Paketi’ne karşı çıkmasını yadırganmaması gerektiğini savunan AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, MHP’nin tavrı karşısında hayretler içerisinde kaldığını söylerken ülkenin birlik ve bütünlüğü için elzem olan bu paket karşısında Devlet Bahçeli ve ekibinin neden böyle bir davranışta bulunduklarına ise anlam veremediğini belirtti.

ŞAHİN: MHP TEKRAR DÜŞÜNMELİ

Şahin, paketin Meclis’e gelmeden önce MHP’nin tekrar düşünmesi ve bunu bir fırsata çevirmesinin mümkün olduğunu söyledi. 

'MHP, PKK VE DHKP-C'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR'

HDP PKK'nın sözcülüğünü yapmaya devam ettiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ CHP'nin ise DHKP-C'nin mihmandarlığını yaptığını, MHP'nin ise pakete muhalefet etmekle hem PKK'nın hem de DHKP-C'nin ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çekti. AK Partili Dağ, kamu düzeni gibi hassas bir konuda halkımızın CHP, MHP ve HDP'nin bu duruşunu net bir şekilde analiz ettiğini, bu analiz sonucunda da seçmenin önümüzdeki seçimlerde üç partiye en iyi cevabı yine vereceğini ümit ettiğini aktardı.

HEM MHP HEM DE HDP HALKI SOKAĞA DÖKMEK İSTİYOR

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili İdris Şahin ise yaptığı açıklamada MHP’nin paralel yapının gönlünü hoş tutmak için pakete karşı çıktığını, gerek MHP’nin gerekse HDP’nin siyasi ikballerini çatışma ortamı üzerine kurduklarına vurgu yaparken iki partinin de vatandaşın sokağa dökülmesinden yana tavır sergilediğine dikkat çekti. 

"SEÇİMDEN SONRA OLSAYDI MHP DESTEK VERİRDİ"

Seçimlerden önce MHP’nin tavrının bu olduğunu dile getiren AK Partili Şahin’in iddiası ise MHP’lileri kızdıracak cinsten. Şahin’e göre, eğer AK Parti Hükümeti İç Güvenlik Paketi’ni 7 Haziran genel seçimlerinden sonra TBMM gündemine getirmiş olsaydı Devlet Bahçeli ve MHP’nin bu pakete yüzde yüz destek verirdi. MHP’nin kesinlikle seçim stratejisi içerisinde olduğunu iddia eden Şahin, cemaatin oylarına gözünü diken MHP’nin yanlış yaptığını son söz olarak söyledi. 

omer.sut@haber7.com

Haber7

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.