isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
YABANİ ZEYTİN AĞAÇLARI BÖYLE AŞILANDI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Aşılanan Yabani Zeytin Ağaçları Orman Köylüsüne Kazandırıyor

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Burdur ve Bucak İşletme Müdürlükleri görev alanı içinde yaşayan Orman köylülerinin gelirinin arttırılması ve ormanlık alanlarda yayılış gösteren delicelerin (yabani zeytin) ekonomiye kazandırılmasına yönelik 2017 yılı aşılama çalışmaları tamamlandı.
Burdur İli sınırları içerisinde yer alan Burdur ve Bucak Orman İşletme Müdürlüklerinde bulunan Ağlasun ve Melli Orman İşletme Şefliklerindeki ormanlık alanlarda yoğun olarak yayılış gösteren yabani zeytinler, eylem planı kapsamında aşılama çalışmaları ile kaliteli ürün ve verime yönlendirilerek orman köylümüze kazandırmaya devam ediyor. 2015 ve 2016 yıllarında 62 hektar alanda 32 bin aşılamanın tamamlandığı şu ana kadar çalışmalar neticesini vermeye başladı.
Delice eylem planı çerçevesinde 2017 yılı için Burdur İşletme Müdürlüğünün Ağlasun Orman İşletme Şefliğinde 2 köyde 10 hektar alanda 3 bin, Bucak Orman İşletme Müdürlüğünün Melli Orman İşletme Şefliğinde 3 köyde 18 hektar alanda 5 bin adet olmak üzere, toplam 8 bin adet yabani zeytin ağacının aşılanması tamamlandı. 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık eylem planı kapsamında 193 hektar alanda bulunan 56 bin adet yabani zeytin ağacı rehabilitasyonu’nun tamamlanması öngörülüyor. Aşılamada en çok kalem aşısı metodu kullanılmakla birlikte yer yer göz aşısı’da uygulanarak, aşısı yapılan deliceler ortalama 5 yıl gibi kısa bir süre sonrada zeytin vermeye başlıyor.
Çalışma yapılan alanların ürünlerinden faydalanmaları hedeflenen orman köylülerine, aşılanan ağaçların dağıtımı sertifikayla yapılarak orman köylüsüne böylelikle ek kazanç sağlanmış oluyor.


Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, gökyüzü, çim, açık hava ve doğa

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.