isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Vali Günaydın'ın Spor Hassasiyeti
ISPARTA
G.Tarihi: 30.09.2016 23:19
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Vali’nin ‘Spor’ hassasiyeti:
“Adım ölçer aldım her gun bir saat yürüyüş yapıyorum”
Vali Şehmus Günaydın, son 20 günde 4 kilo fazlası olduğunu belirterek; “Bu kiloları atmak için adım ölçer aldım ve her sabah erken kalkıp bir saat yürüyüş yapıyorum” dedi.

Vali Şehmus Günaydın, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’ projesiyle öğrencilere veri-lecek bisikletlerin dağıtımı için dün Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılarak bir konuşma yaptı.

VALİ GÜNAYDIN; “ZAAFİYET VAR”
Vali Günaydın konuşmasında; “Sağlıklı bir toplum olmamız için fertler olarak bizlerin sağlıklı yaşaması lazım. Ekonomik ve kültürel yaşantımız üst düzeyde olması lazım. Ancak, bakıyoruz ki, bu unsurları taşıyan toplamlarda sağlıklı beslenme konusunda maalesef bir zaafiyet var. Bu konuda daha dikkatli ve daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

“ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT”
Bakın buradan sîzlere önemli bir anekdotu paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz gün bilimsel verileri incelerken Türkiye’nin 2013’teki obezite oranının o kadar yükseldiği ve 2023’te olması gereken orana çıktığı belirtiliyor. Yani, obezite konusunda Türkiye 10 yıl önden gidiyor. Bu iyi bir şey değil ve çok ciddi bir tehdit. Bu durumu acilen revize etmeliyiz.

“ADIM ÖLÇER ALDIM HER GÜN BİR SAAT YÜRÜYÜŞ YAPIYORUM”
Ben kendimden örnek vereyim. Benim son 15-20 gündür 4 kiloluk bir fazlam var.
Bu nedenle hemen spora başladım ve adım ölçer alarak sabahları 07.00’de kalkıp yaklaşık bir saat yürüyüş yapıyorum. Sizlere de spor yapmanızı tavziye ediyorum. Özellikle obezite vatandaşlarımız veya obezite adayı vatandaşlarımız sporu asla görmezden gel-mesinler ve bol bol spor yapsınlar. Sağlıklı yaşamanın en iyi yolu spor yapmaktır” dedi.



 AKDENİZ
ISPARTA HABER
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.