isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
 TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTILAR!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Ordu’da ebabil kuşu bulundu

Son günlerde Türkiye’nin değişik yörelerinde görülmeye başlanan ebabil kuşuna Ordu’da rastlandı.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir ilkokulun penceresinden içeri giren, çıkarken pencerenin camına çarparak kendinden geçen ebabil kuşunu öğrenciler okulun yanındaki bir veterinere götürdüler. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü bilgisi dahilinde Veteriner Hekim Samet Tiryaki tedavi edilen ebabil kuşu daha sonra doğaya salındı.
Baharın Habercisi

Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen kış mevsimini Afrika kıtasında geçirdikten sonra Türkiye’ye giriş yapan ebabil kuşları sonbaharda yine güneye göç ederler. Yaşam alanları çok geniş olan ebabil kuşları, şehir merkezlerinde, otoyol kenarlarında, kırsallarda ve daha birçok alanda yaşayabiliyolar. Tüm canlılardan kaçmaya çalışan ürkek bir kuş türü olan ebabilleri beslenirken hiç görmek mümkün olmuyor. Ayaklarının ucu kıvrık olmaları nedeniyle asla yerde yürüyemeyen ebabil kuşu yere indiklerinde uçma zorluğu çektiği için sürekli uçan kuş olarak biliniyor. 


Orduda ebabil kuşu bulundu

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.