isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Türkiye'de Isparta'da ilk defa “Semical Biosurgery” firması Açılıyor
ISPARTA
G.Tarihi: 02.04.2019 21:42
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ BÜLTENİ

Türkiye’nin Biyocerrahi Temalı İlk Firması “Semical Biosurgery” Açılıyor

İlimizde ilk defa ilaç ve tıbbi cihaz alanında yüksek teknolojili biyocerrahi ve sağlık ürünlerinin üretimini yapacak olan “Semical Biosurgery” faaliyetlerine başlıyor. Enerji, Sağlık ve Savunma alanında faaliyet göstermek üzere Haziran 2018 yılında kurulan Semikal Teknoloji firması, Sağlık alanındaki Ar- Ge çalışmalarını bundan sonraki dönemlerde, Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde yürütecek.
Anadolu’dan Yükselen Türkiye’nin Biyocerrahi Markası
Sert ve yumuşak doku onarımı için yenilikçi biyo malzemelerin üretiminde uzmanlaşan Semical Biosurgery hakkında bilgi veren Semikal Teknoloji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Sezer, Türkiye’nin biyocerrahi temalı ilk firması olduklarını ve SDÜ’nün sağlık alanında yürütülecek çalışmalar için başta Tıp Fakültesi olmak üzere oldukça uygun bir ekosisteme sahip olmasının şirket oluşumunda itici güç oluşturduğunu dile getirdi; bu süreçte Üniversite yönetiminin çok önemli destekleri ile Ticaret ve Sanayi Odasının yakın ilgisinin, yaptıkları bu yatırımı Isparta’ya konuşlandırmalarına teşvik ettiğini belirtti. 



Müşteri ihtiyaçlarına göre yüksek kaliteli ürünleri piyasaya sürmek ve biyocerrahi uzmanları için yeni teknolojik çözümler sunmayı hedeflediklerini söyleyen Doç. Dr. Sezer, “Laboratuvar ve üretim sahası GMP standartlarında temiz odalara sahibiz. Şirketimiz medikal solüsyonlar ve dermo-kozmetik alanında geçtiğimiz günlerde GMP belgesini aldı. Ürünlerimizin ilk tanıtımını EXPOMED 2019’da yaptık ve özellikle yurtdışından çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Genellikle ihracata yönelik faaliyet gösterecek ve dünyada biyocerrahi alanında bir Türk markası oluşturma hedefi olan SEMICAL BIOSURGERY, Ülkemizde üretimi olmayan ürün gruplarını hızlıca yerlileştirmek ve alanında ilk teknolojisi kendimize ait ürün gruplarıyla kısa sürede önemli başarılar elde etmeyi hedefliyor. Firmamız hemostaz, adezyon önleme, osteoartrit, kemik grefti yerine kullanılan malzemeler, aort stentleri, dental implantlar, dental greftler ve dermo kozmetik ürünlerde geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.” dedi.



2005’ten bu yana faaliyet gösteren Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde bu güne kadar 212 tamamlanan proje, çok sayıda devam eden proje bulunduğunu söyleyen Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, “Semikal ile beraber 30 firmamız bulunmakta. 3 tanesi kuluçka firması.” diye konuştu. Semikal’i, kendi patenti ile ilaç üretecek olması nedeniyle önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Terzi, “Hem aromatik bitkiler hem de ilaç sanayi ilimizin öncelikleri arasında. Bölgede Semikal’in yanı sıra birkaç firma ile sağlık sektörünün ileri teknoloji ürünün üretilmesi noktasında ön plana çıkmasını arzu ediyoruz” ifadelerine yer verdi.



“Semical Biosurgery” Firmasının açılış töreni, 3 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Göller Bölgesi Teknokentinde gerçekleştirilecek.
Firma ile ilgili detaylı bilgiye http://www.semical.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.