isparta-oto-ekspertiz
TEBESSÜM EDEN ODUN TESPİT EDİLDİ
ISPARTA
G.Tarihi: 18.04.2017 12:01
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Öz Odunu Tebessüm Ediyor

Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüz Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğünde üretim çalışmaları esnasında tomruk silindir yüzeyi öz odununda tebessüm eden suret tespit edildi. 
Bölge Müdürlüğümüzün Burdur İline bağlı Gölhisar İşletme Müdürlüğü, Dirmil İşletme Şefliğinde tensil çalışmaları esnasında baş kesimi yapım aşamasında öz odunu kısmında tespit edilen görüntü personeller ve üretim işçileri arasında şaşkınlığa sebep oldu. Gölhisar İşletme Müdürü Uğur Çelik bu görüntüyle ilgili yapmış olduğu açıklamada “ Bilindiği üzere Ormanlarımız yaşan birer varlık olarak büyüme enerjileri zayıflayan fertler çürüyerek değer kaybına maruz kalmadan önce ekonomiye kazandırılmak gayesiyle tensil (gençleştirme) ve bakım müdahalelerine alınarak hem gençleştirilmekte hem de üretilen emvaller Genel Müdürlüğümüz bütçesine ekonomik girdi sağlanmaktadır. Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur Atasözü mantığında buğday tarlası ekip biçme yöntemiyle nasıl işletiliyorsa ormanlarımıza da aynı şekilde işletilerek, canlılığı her an muhafaza edilip gelecek nesillerin kullanımına sunulmaktadır. Gördüğümüz öz odunundaki tebessüm bu intibayı yansıtıyor” dedi. 
Ayrıca ormanlarımızda uygulanan bakım çalışmalarına dikkat çekilerek, meşçere bakım sahalarındaki kök yüzeyi örneklerinde ferah yetişme dönemlerinde yıllık halkaların daha geniş, sıkışık dönemlerde yıllık halkaların daha ince olduğundan bahisle orman bakımlarının nedenli önemli olduğunun ağaç diliyle ifade edilmekte olduğunu belirtti.


Otomatik alternatif metin yok.

Otomatik alternatif metin yok.
Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, gökyüzü, açık hava ve doğa

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.