isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
​  TARSİM Uygulamaları Konulu Toplantılar Yapıldı
ISPARTA
G.Tarihi: 01.06.2015 20:27
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 TARSİM Uygulamaları Konulu Toplantılar Yapıldı
  
İlimiz Merkez İlçe ve tüm İlçelerinde 2015 yılı Tarım Sigortaları Uygulamaları konulu toplantılar yapılmıştır.
31.12.2014 tarih ve 29222 sayılı (4.Mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tarım Sigortaları Havuzu Tarafından Kapsama Alınacak Riskler, Ürünler ve Bölgeler ile Prim Desteği Oranlarına İlişkin 2014/7093 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı” ile Bakanlığımızın “Tarım Sigortaları 2015 Uygulamaları” konusundaki talimatları doğrultusunda, Merkez ilçeye bağlı kasaba ve köyler ile tüm İlçelerimizde Devlet destekli tarım sigortaları uygulamaları konusunda ve meyvelerde don ve dolu sigortası yaptırma tarihleri bildirilen ilanlar köy kahvelerine ve köy panolarına asılmıştır.
Ayrıca, 2015 Yılında ilk defa uygulanmaya konulan meyve bahçeleri ile bağlarda dolu ağı ve örtü sistemleri için dolu paketindeki riskler ve dolu ağırlığı riski, Yağ gülleri için dolu paketindeki riskler, Hububat ürünlerinde sap kısmı, Su ürünleri için kafes ve ağlar için kazalar, predatör saldırısı fırtına, hortum ve deprem riskleri, Aktif arılı kovanlar için nakliye ile vahşi hayvan saldırısı riskleri, büyükbaş hayvanların sigortaya kabul yaşı 8 güne, küçükbaş hayvanların sigortaya kabul yaşının 3 aya indirilmesi ile Gezginci arıcılık yapan üreticilere ait poliçelerde, poliçe vadesi içerisinde nakliyat riski dört (4) kez olarak artırıldığı konularında bilgi verilmiştir.
Bilgilendirmelerin ardından soru-cevap şeklinde sürdürülen toplantılara Merkez ilçeye bağlı Kasaba ve köyler ile İlçelerimizde 77 yerleşim yerinde 1235 çiftçi katılmıştır.


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.