isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Rektör Çarıkçı’nın Mevlid Kandili Mesajı
ISPARTA
G.Tarihi: 29.11.2017 11:45
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Rektör Çarıkçı’nın Mevlid Kandili Mesajı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyaya teşriflerini coşkuyla kutladığımız bu mübarek gecede, insanlığa sorumluluk ve görevlerini hatırlatan son peygamberimize duyduğumuz derin hürmet ve muhabbetimizin hiçbir zaman eksik olmamasını ve onun yolundan bir an olsun ayrılmamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.

Hak ve hakikati, insaf ve vicdanı, adalet ve fazileti, sabır ve hoşgörüyü bizzat yaşayarak gösteren Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in ümmeti olarak bizlere düşen ilk vazife, onu doğru tanıyıp doğru anlamaktır. Onu doğru tanıyıp doğru anlamak ise öncelikle yaratılışın gaye ve hikmetini, insanî ve ahlâkî değerleri ve onun hayata bakışını anlamaktan geçer. Oysa Peygamberimizin öldürmeyi değil; yaşatmayı gaye edinen anlayışı bugün İslam coğrafyasında ve dünyada yeterince uygulanamamış; günümüzde insanlık gıybet, şiddet, terör gibi musibetlerle boğuşur olmuştur.

Bu mübarek gecenin anlamına ve önemine vakıf olabilmek temennisi ile tüm İslam âleminin, Ispartalı hemşehrilerimizin ve SDÜ ailesinin Mevlid Kandili’ni tebrik eder; Kandilin hayırlara vesile olmasını dileriz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.