isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Rektör Çarıkçı’nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Rektör Çarıkçı’nın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’ndaki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. İlk kutlama ise 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Ülkemizde, 1919 yılının 14 Mart'ından bu yana kutlanan bu gün, işgal altındaki ülkenin vatanperver hekimlerince düşünülmüş olması itibarıyla da önemli ve anlamlıdır. 1919'da, tıp camiasındaki öğrencilerin bu duyarlılığının büyük bir vatan sevgisinden kaynaklandığını söylemek yanlış olmaz. İşte, Türk hekimleri bu bilinçle, ülkemiz insanına şifa dağıtmaya devam etmektedir.

Bu duygularla, gece gündüz demeden insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için onurlu ve kutsal bu görevi emekle, sevgiyle, bilgiyle, şefkatle ve çok büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışan tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutlarım.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.