isparta-oto-ekspertiz
Odun Dışında Yeni Vizyon Trüf Mantarı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Odun Dışında Yeni Vizyon Trüf Mantarı

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü 2017 yılı programları içinde bulunan 30 dekarlık Trüf mantarı ormanı oluşturma çalışması Isparta İli ayağında 10 dekarlık proje, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğümü Aşağıgökdere İşletme Şefliğinde gerçekleştirildi.

Trüf mantarı ormanı kurulum programına Bölge Müdürümü İsmail Tüfekçi, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Nurcan Kaya, Eğirdir Orman İşletme Müdürü Abdül Kadir Taşer ve Aşağıgökdere Bölge Şefiliği personelleri ve köy halkı katıldı. Bu çalışma ile birlikte 2017 yılı için Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak gerçekleştirilmesi planlanan Trüf ormanı kurma projesinin Isparta İli programı tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında; saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 adet aşılı meşe fidanının dikimi gerçekleştirildi. Isparta Bölge Müdürlüğü olarak arıca Burdur İlinde 20 dekarlık bir programın Bucak İşletme Müdürlüğümüzde gerçekleştirilmesi ile 2017 yılı için 30 dekarlık projenin tamamlanması için ilk adım atılmış oldu.
Envanter çalışmalarına göre Trüf mantarı bölgemizde doğal olarak yetişen ağaçların kökleri ile ortaklık oluşturarak gelişen bir mantar türü olarak önümüzdeki yıllar da 6 miyar dolar dış ticaret hacmine ulaşması tahmin edilen odun dışı bir orman ürünüdür. Bu amaçla doğal yetişen Trüf mantarına ek, tali olarak ta yetiştirilmesine katkıda bulunularak bir çok kişinin özel menüsünde tercih ettiği bir garnitür olmasına imkan tanınarak yöre halkına da ekonomik girdi sağlanmaktadır.


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, ağaç, çocuk, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, çocuk, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çocuk ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, çocuk ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, çim, at, ağaç, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: ağaç, açık hava ve doğa

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.