isparta-oto-ekspertiz
Murat Karayalçın Isparta CHP''de Partililerle Bluluştu
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Karayalçın: Bu Örgütlenme Yapısıyla İktidara Talip Olamayız

 

CHP İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın, 1 Kasım seçim sonuçlarının CHP için bir başarı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.


Karayalçın, "Bu örgütlenme yapısını değiştirmeden CHP'nin yüzde 30'ların üzerine çıkması, iktidara talip olması bana göre kolay değildir" dedi.

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in ölüm yıl dönümü nedeniyle geldiği Isparta'da CHP il binasında partililerle buluştu.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Karayalçın, 1 Kasım seçimlerinde partisinin aldığı oy oranını değerlendirdi. Karayalçın, "1 Kasım seçim sonuçlarını bir başarı olarak görmüyoruz. Görülemeyeceği inancındayım. Yüzde 25'lik oy oranı CHP için yeterli değildir. Ancak mevcut örgütlenmemizle gelebileceğimiz yerin burası olduğunu düşünüyorum. Bu örgütlenme yapısını değiştirmeden CHP'nin yüzde 30'ların üzerine çıkması, iktidarın alternatifi olması, iktidara talip olması bana göre kolay değildir." ifadelerini kullandı.

"DEVLET TİPİ BİR ÖRGÜTLENME OLMALIDIR"

CHP'nin örgütlenme yapısını değiştirmesi gerektiğine dikkat çeken Karayalçın, "Bizde yapılması gereken şey yapı değişikliğidir. CHP mevcut örgütlenme yapısını genel merkeziyle, genel merkezdeki parti meclisi yapılanmasıyla ve yerel yapılanmalarıyla değiştirmelidir. Ben bunu dikine hiyerarşik devlet tipi bir örgütlenmeden, toplum uğruna siyaset yaptığımız kesimleri de yanımıza alacağımız halk tipi bir örgütlenmeye geçiş şeklinde yorumluyorum. Yani yapı değişikliğini böyle yapmalıyız. Ancak CHP'de en önemli ve acil sorun bunları tartışmak. Bu tartışmaları yaparak 2019 seçimlerine hazırlanmalıyız" şeklinde konuştu.

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.