isparta-oto-ekspertiz
METEOROLOJİDEN ISPARTA'YA FECİ YAĞIŞ UYARISI
ISPARTA
G.Tarihi: 26.11.2015 05:21
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya 4. Bölge Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

25 Kasım 2015 Çarşamba günü gece saatlerinden sonra batı kesimlerde etkili olması beklenen yağışların, Isparta’nın güney ilçeleri ve Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) , Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, soba ve
doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların, dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak etkisini arttırması beklenen rüzgarın, perşembe günü güney yönlerden Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve

Karadeniz bölgelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) , Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat)  şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgarla birlikte soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.