isparta-oto-ekspertiz
Mavi Gül Çocuk Kreşi Minikleri Göz Kamaştırdı
ISPARTA
G.Tarihi: 07.06.2016 12:59
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Mavi Gül’ün Minikleri Büyüledi
 

Mavi Gül Kreş Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulübü yılsonu gecesi ve mezuniyet töreninde minik öğrencilerin gösterileri izleyenleri büyüledi.

 

Mavi Gül Kreş Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulübü yılsonu gecesi ve mezuniyet töreni hafta sonu Belediye Kültür Sinema Salonu’nda yapıldı.

Gecede okul müdürü Aysel İnce ve Kurucu Müdür Orhan mavi konuşma yaptı, konuşmasında öğretmen akademisi vakfının kendilerine olan yararını ve öğretmen akademisi vakfı sayesinde çalıştıkları aflatoun projesi hakkında bilgiler verildi.

500’ü aşkın davetlinin katıldığı programda öğretmenlere teşekkür belgeleri verilirken, minik öğrencilerin performansları “Kendileri küçük yürekleri büyük” yorumlarına neden oldu.

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VAKFI

Programda konuşan Okul Müdürü Aysel İnce, “Bizimle olmaya başladığınız günden bu güne kadar epey yol kat ettik. Bu süreç içerisinde öğretmen akademisi vakfı kılavuzum oldu. Zaman zaman da Öğretmen Akademisi Vakfı eğitmeni olduğumdan gururla bahsettim. Bugün burada Öğretmen Akademisi Vakfı kimliğimi ve Öğretmen Akademisi Vakfını açıklamak istiyorum.

Eğitimcisi de olduğum Öğretmen Akademisi Vakfı, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek sağlamak amacıyla 2008 yılında kuruldu. Türkiye’de bu alana odaklanmış ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur” bilgisini verdi.

İnce, “Vakıf merkezimiz ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan ve benim de dahil olduğum 250 eğitimciden oluşan ekibimizle, bugüne kadar 81 ilde 140.000’den fazla öğretmenimize ve eğitim yöneticimize Vakfın eğitim programlarını ücretsiz olarak ulaştırdık.

Öğretmen Akademisi Vakfı öğretmenlerin ihtiyaçlarına yönelik programlarını zenginleştirmektedir. Şubat ayında Hollanda merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Aflatoun’la yaptığı iş birliği de bu çalışmalardan bir yenisi. Aflatoun ekibi, Öğretmen Akademisi Vakfı’nı, programın Türkiye’de uygulanması ve yayılması konusunda tek yetkili iş ortağı olarak tercih etmiştir” dedi.

AFLATOUN PROJESİ

Aflatoun Projesi hakkında bilgiler veren İnce, “Bu doğrultuda da, Şubat ayında Vakfımızın 25 eğitimcisi olarak Aflatoun’un Sosyal Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık eğitici eğitimimizi tamamladık. İlk aşamada hedefimiz, bu 25 eğitimcimizin programı kendi okullarında uygulamaya başlamasıydı. Bu durum bizim için ayrıcalıklı bir şanstı. Programa olan inancımla bu çalışmayı süratle okulumda uygulamak için harekete geçtim. Programı uygulamaya başladığım şubat ayından beri melike öğretmenimle iş birliği halinde çocuklarda amaçlanan davranışlara ulaştık. Amacımız var olanı keşfetmek, çocukları düşünmeye sevketmek, beyin fırtınası ile yaratıcı düşünceyi aktif hale getirebilmekti. Çalışmayı yaparken konu bazlı çok güzel yan ürünler ortaya çıktı.

Çocukların sosyal ortam ihtiyaçlarını aktivitelerle karşılamaya çalışırken ailelerimizle birlikte olmak istedik. 23 Nisan ve anneler gününü okul kutlamasının yanında dışarıda da ailelerimizle beraber olduk. Süreç içerisinde çalışmalarımızı, çocukların öz güvenini yüksek tutup sosyal ortamda girişken olması yönünde geliştirdik. Bu doğrultuda milli eğitim bakanlığı müfredat programını yüzme, İngilizce, seramik, müzik, drama, zeka eğitimi ve değerler eğitimi gibi aktivitelerle renklendirerek bir program yaptık. Çocuklarımız eğitimleri sırasında ortaya çıkardıkları ürünleri sergi aşamasında finansa çevirdi. Serginin sunum aşamasını ve sonuçlarını sizlere duyurduk. Aflatoun Projesini anasınıfı öğrencileri çalışmıştı, onlara kazandıkları 30 ar tl yi dağıttık. Diğer yarısı olan 30 tl yide ihtiyacı olanlara önümüzdeki hafta çocuklarımızla ulaştıracağız. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da okul öncesi sınıf ve bir alt yaş gurubuyla bu projeyi çalışacağız” diye konuştu.

Okul Müdürü İnce, konuşmasını “Öğretmen Akademisi Vakfı eğitmeni olmaktan her zaman gurur duydum. Burada edindiğim bilgi beceri ve tecrübelerimi çalışmalarımda kullandım. Aflatoun Projesi eğtici eğitimine seçilip çağrılmam benim için bir şanstı. Dolayısıyla kreş ve anaokulumu da ayrıcalıklı duruma getirdi. Proje başarıya ulaştı. Projeye verdiğiniz destekten dolayı tüm velilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” sözleriyle noktaladı.


mavi gül kreş ısparta
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.