isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
"Keşif Isparta" Kadim Eserler ve Doğanın İzinde
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
"Keşif Isparta" Kadim Eserler ve Doğanın İzinde
Üniversitemiz öğrencileri, 'Keşif Isparta' projesi kapsamında taş mihrabı ile Anadolu Selçukluları'nın nadir örneklerinden biri olan Ertokuş Medresesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi ve Türkiye'nin Kızılırmak Deltası'ndan sonra en önemli ''Kuş Cenneti'' olan Eğirdir Gölü Havzası'nı gezdi.



Medeniyetler, Kalkınma Hamlesi ve Doğa Ananın İzinde 1 Gün
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünün, öğrencilerin Isparta'nın tarihi, kültürel, doğal ve sanatsal değerlerini tanımasını, keşfetmesini sağlamak gayesiyle Nisan 2017'de başlattığı '"Keşif Isparta" Projesi'nin bu haftaki durağı XIII. yüzyılda (1224) inşa edilen Ertokuş Medresesi oldu.



Öğrenciler, I. Alaaddin Keykubat döneminde Büyük Selçuklu İmparatorluğu kumandanlarından Mübarizeddin Ertokuş tarafından inşa ettirilen matematik ve astronomi alanında çalışmaların da yapıldığı Medresede incelemelerde bulundu. Taş mihrabı ile Anadolu Selçuklu eserlerinin nadir örneklerinden biri olan Ertokuş Medresesi, Isparta'nın anıt eserlerinden biri olarak kültür ve tarih turizmine açık durumda.





Yeşil başağın tane tutmadan kurumaması için verilen ömür: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel
Öğrenciler daha sonra İslamköy'de konuşlandırılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni gezdi. 26 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen tören ile ziyaretçilere kapılarını açan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde 6 milyon 300 bin adet materyal bulunuyor.  
"7 Renkli Göl"de Bir Gün
SDÜ öğrencilerinin son durağı ise Eğirdir Gölü Havzası oldu. Öğrenciler, gün içerisinde farklı renklere büründüğü için ''7 Renkli Göl'' olarak tanımlanan Eğirdir Gölü'nün eşsiz güzelliğinde kaliteli bir zaman geçirdi.




 



Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.