isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISUBÜ Rektörü Diler Basın Mensupları İle Buluştu
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISUBÜ BASIN BÜLTENİ


Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler Basın Mensupları İle Buluştu
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler Isparta Basın Mensupları ile Öğretmen Evi’nde buluştu.

Toplantıya Rektör Yardımcılarımız, Fakülte Dekanlarımız ve bazı MYO Müdürlerimiz katıldı. Basın Mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Rektör Diler, üniversitenin vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Diler konuşmasına şöyle devam etti;

Değerli Basın Mensupları;

Üniversitemiz 18 Mayıs 2018’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kurulan 16 yeni üniversiteden biridir. Uygulamalı insan gücü oluşturmaya yönelik özel misyon yüklenmiş bir üniversitedir. Öncelikli hedefimiz ortak akıl ile en güzelini ve en iyisini üniversitemiz ve ülkemiz adına yapmaya çalışmaktır.

Logomuzu öğrencilerimizin oylamasına sunarak seçmemiz öğrenci odaklı bir üniversite oluşumuzu göstermektedir. ISUBÜ ailesinin ders dışı sosyal – kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri öğrenci topluluklarının kurulabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış, öğrenci kulüpleri kurulmaya başlanmıştır.

Üniversitemiz uygulama lisans öğretiminde 7+1 modeli, Turizm Fakültesine özel olarak 8+3 modeli Meslek Yüksekokulları için de 3+1 dönem işyeri eğitimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Amacımız Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimizin özgüvenini arttırıp sahada iş bulabilmelerini kolaylaştırmaktır.

Hedeflerimiz arasında genelinde Türkiye’ye, özelinde Isparta’ya katma değer oluşturmayı amaç edindik. Öğrencilerimize artı değerler kazandırarak iş arayan değil, iş için aranan elemanlar yetiştirmeyi, sanayi ile barışık ortak işler yürütebilmeyi, sanayi ve tarım başta olmak üzere tüm sektörlerle iç içe olmayı sağlama yönünde çalışmalar yapmaktayız.

Ticaret ve Sanayi odamızla işbirliği anlaşması imzalanmış ve çalışmalarımız devam etmektedir. MÜSİAD, IGSİAD ve Esnaf Odaları gibi sivil toplum kuruluşları ile anlaşmalar imzalayarak çalışmalara başlamayı planlamaktayız.

Devlet kurumları, siyaset kurumu, yerel yönetimler ve diğer sivil toplum kuruluşları, şehrin tüm dinamikleri ile meselelerini ele alacağız.

Üniversitemiz bünyesinde 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İşletme, Orman, Su Ürünleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Teknoloji, Turizm Fakültesi olmak üzere 6 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 17 Meslek Yüksekokulu yer almaktadır. Toplamda 38 bini aşkın öğrencimizden bin 500’ü lisansüstü, 6 bin 750’si lisans ve 30 bine yakını ön lisans öğrencilerinden oluşmaktadır. Bazı ilçelerimizdeki Yüksekokulları Fakülteye dönüştürme yönünde çalışma ve değerlendirmelerimiz sürmektedir.

Üniversitemizde; 646 akademik personel ve 290 idari personel tüm teknik alt yapı ve donanımları ile birlikte geleceğimizin teminatı olan gençlere hizmet etmek için ilk günkü heyecanla çalışmaktayız.

Bizim gibi ülkemizde pilot uygulama üniversitesi olan ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, aynı konseptte kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte her alanda işbirliği yapmak için sözleşme imzaladık. Bu işbirliği sayesinde araştırma projelerimizin geliştirilmesi ve uygulanması hususunda ortak çalışmalar gerçekleştirebilecek ayrıca her iki üniversitenin akademisyenleri karşılıklı mutabakatla bilimsel çalışmalara yönelik laboratuar hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.

Türkiye’de Tarım, Orman ve Su Ürünleri Fakültelerinin üçünü de içermesi nedeni ile ender üniversiteler arasında yer almaktayız. Bu durum bölgemiz ve üniversitemiz için önemli bir avantajdır.

Birbiri ile bağlantılı fakültelerimizde coğrafi potansiyelleri ve bölgesel avantajları ön plana çıkararak, stratejik hedeflerimizi belirlemek istiyoruz.

Bu kapsamda tıbbi bitkiler, meyvecilik, hayvansal üretim,  su ürünleri ile ilgili başlatılmış çalışmalar devam etmektedir.

Yeni üniversite heyecanıyla bu çalışmalara yeni bir ivme kazandırmak, bölgede var olan ürün çeşitliliğine yeni ürünler kazandırmak hedeflerimiz arasındadır.

Gül ve lavanta nedeniyle ilimiz kozmetik bitkilerinde ve sanayisinde önemli bir yere sahiptir. Bitkisel üretime ve sanayisine ekonomik yeni bitkiler kazandırma amacıyla plan ve projelerimiz devam etmektedir.

Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın da önemsediği ve teşvik ettiği; geleceğin bitkisi endüstriyel kenevir üretimi işleme teknolojisi ile ilgili çalışmalar gelecekteki hedeflerimiz arsındadır.

Kenevir, birim alandaki kütlesel verimi yüksek olan; tekstilden kağıt sanayisine, gıdadan ilaç sanayisine kadar pek çok sektörü ilgilendiren geleceğin bitkisidir. 

Bu nedenle Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde üretim,  Teknoloji ve Orman Fakültelerimizde kağıt, inşaat, otomotiv vb. sektörlerinde kullanılacak ürün geliştirme, yine Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültelerimizde tohumların değerlendirilmesi ile ilgili kapsamlı bir proje üzerinde çalışmaktayız.

Son olarak Üniversitemizin bütün hedef ve olanakları ile birlikte özelinde Isparta’ya, genelinde tüm ülkemize katkı sağlayabilecek bir üniversite oluşturmada el ele vererek içe kapanık üniversite olmaktan çok sanayi ve sektörle iç içe yetişmiş insan gücünü hep birlikte oluşturacağımız inancımızı yinelemek istiyoruz.









 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.