isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA YAPILAN OTOPARKLARDA SON DURUM
ISPARTA
G.Tarihi: 26.09.2016 18:11
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
PİRİMEHMET OTOPARKINDA İLK KAZMA VURULDU

Isparta Belediyesi sokaklardaki
park sorununu ortadan kaldırmak  için başlattığı otopark atağınadevam ediyor.  
 Belediye önü yer altı katlı otoparkının ardından, 1700 araçlık ITKM otoparkını da açan Isparta Belediyesi şimdi de Pirimehmet Mahallesi 113 Cadde arkasındaki yer altı 2, yer üstü 5 olmak üzere toplam 10 bin 850 metrekarelik 7 katlı otoparkın yapımına başladı.

Isparta Belediyesinin otopark atağı sürüyor. 2016 yılı başında Belediye önü katlı otopark ve Halı Sarayı otoparkındaki çalışmaları bitirerek hizmete açan Isparta Belediyesi Temmuz ayında ise 1700 araçlık ITKM otoparkını açmıştı. Çelebiler Mahallesinde ki otopark inşaatında sona gelinirken, Valilik arkasındaki yer altı katlı otoparkın yenilenme çalışmaları ise devam ediyor. Art arda otoparklar açarak il merkezindeki caddelere park yasağı getirmeyi hedefleyen İsparta Belediyesi şimdi de Pirimehmet Mahallesi 113 Cadde arkasındaki yer altı 2, yer üstü 5 olmak üzere, 7 katlı otoparkın yapımına başladı. 275 araçlık olacak otopark inşaatı için hafriyat alımına geçtiğimiz gün başlandı. İsparta Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın üçüncü dönem projelerinin önemli bir
bölümünü otoparklar oluşturuyor. Bu noktada ilk olarak Belediye önüne yer altı katlı otopark inşaatına başlanmıştı. Isparta Belediyesinin hayata geçirdiği Belediye Önü Katlı otopark'ı bu yılın başında hizmet vermeye başladı.

HALI SARAYI OTOPARKININ KAPASİTESİ ARTIRILDI
  Halı Sarayı altında bulunan ve
 60 araçlık kapasiteye sahip otopark 189 araca çıkartıldı. Halı Sarayı bodrumunda geçmişte yapılan ve önceleri depo olarak kullanılan ve ardından atıl vaziyete düşen dükkânlar kaldırıldı. Halı Sarayı otoparkı 2016 yılı başlarında hizmete sunuldu.

ÇELEBİLER OTOPARKINDA SONA GELİNDİ
Çelebiler Mahallesinde bulunan ve uzun süre istimlak çalışmaları devam eden Özel İdare eski Binası arkasındaki 3.600 m2 oturma alanına sahip ve yer altına 4 kat toplamda 14.400 m2 inşaat alanına sahip otopark yapım işinde de sona doğru gelindi. Otopark içerisindeki aydınlatma, havalandırma, asansör,yangın tertibatları başta olmak üzere hemen her çalışmada sona gelinirken, otopark üzerindeki meydan düzenlemeleri de son hızıyla sürüyor. Otopark içerisindeki rampaları yüzde 10 meyle sahip ve otopark içerisindeki yol genişliklerinin 8 metre olarak yapıldı. Çelebiler otoparkının yakın bir zamanda hizmete açılması bekleniyor.

VALİLİK ARKASI OTOPARK 29 EKİM’DE AÇILACAK
Valilik arkasında bulunan ve günün şartlarına ayak uyduramayan yer altı iki katlı otoparkın yenileme çalışmaları son hızla devam ediyor. Çalışmaların 29 Ekim’e tamamlanarak otoparkın hizmete sunulması amaçlanıyor. Şu ana kadar otopark alanının üst zemini kaldırılırken, yalıtım ve izolasyon aşamasına geçilirken, iç bölümlerde de havalandırma, merdiven ve asansör noktalarının yapım çalışmaları devam ediliyor. Valilik arkası otopark alanında atıl alanlar değerlendirilerek otoparkın kapasitesi 100 araç daha artırıldı.

BELEDİYENİN OTOPARK ATAĞI DEVAM EDİYOR
ITKM altındaki 1700 araçlık otopark Temmuz ayı içinde hizmete sunuldu. İlk ay ücretsiz olacağı belirtilen otoparkta halen ücret alınmıyor.
Bunların yanı sıra Isparta Belediyesi geçtiğimiz gün Pirimehmet Ma-hallesi 113 Cadde arkasındaki yer altı 2, yer üstü 5 olmak üzere toplam 10 bin 850 metrekarelik 7 katlı otopark yapımına başladı. Pirimehmet Mahallesi 113 Cadde arkasında yer alan otopark alanında hafriyat alımına başlandı. Toplam 7 katlı olacak otoparkın 275 araç kapasiteli olacağı belirtiliyor.

4 ANA CADDEDE PARK YASAĞI OLACAK
Başkan Günaydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Mimar Sinan Caddesi’nden başlamak üzere araç park yasaklarının geleceğini duyurmuştu. Şehir içerisinde bulunan araçların otoparklara depolanacağını aktaran Günaydın, ITKM Otoparkının açılmasıyla birlikte de yine Cumhuriyet Caddesi’nde de araç park yasağına geçileceğini belirtti. Başkan Günaydın, Kaymak- kapı, Cumhuriyet, Mimar Sinan ve hatta 113 Cadde’de park yasağı başlayacağını kaydetti.

Günaydın, “Caddelerimizdeki park yasaklarımızla birlikte bisiklet yollarımız da devreye girmiş olacak. Bu bizim için önemli bir projeydi ve bunu gerçekleştiriyoruz, insanların huzurlu bir şekilde yaşamalarını istiyoruz, caddelerimiz bisikletlerle dolacak” dedi.


Resmi kullanmak için tıkla
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.