isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ​RAMAZAN ŞENLİKLERİ’NİN 3.’SÜ YAPILDI
ISPARTA
G.Tarihi: 26.06.2016 22:28
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
RAMAZAN ŞENLİKLERİ’NİN 3.’SÜ YAPILDI
 
Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen Ramazan Şenlikleri’nin 3.’sü gerçekleştirildi. Kültür Sineması Salonu’nda gerçekleşen programda izleyenler, sohbet, ezgi ve ilahiler eşliğinde güzel bir akşam geçirdi.
Isparta Belediyesi Kültür Sineması Salonu’nda cumartesi günü saat 22.30’da başlayan Ramazan Şenlikleri’nin 3.’sünde Abdullah Beyhan, Sinan Yağmur ve Murat Anlar Ispartalılarla buluştu.
Program ilk olarak Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile başladı. Ardından ilk olarak sahneye Tasavvuf Yazarı Sinan Yağmur çıktı. Yağmur, Isparta’nın güller şehri olduğunu ve bu gül şehrinin kendisini sevdiğini, kendisinin de Isparta’yı çok sevdiğini söylerken, aşk, dostluk, sevgi ve hayat üzerine şiirlerini paylaşırken, Şems-i Tebrizi ve Yunus şiiri tüm izleyenleri duygulandırdı. İnsanların kendi iç dünyasına sorular sormasını isteyen Yağmur, herkesin aciz, kırgın, gönlünün rahatsız olduğunu söylerken, insanların niçin bir Mevlana, bir Şems gibi dost olamadığını sordu.
Ardından sahneye Ezgi Sanatçısı Abdullah Beyhan çıktı. Beyhan, kendisini Ispartalılarla buluşturan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederken, Ispartalılara, Mustafa Cihat tarafından yıllar önce bestelenen ve bugünlerde aşk şarkısı gibi lanse edilen ancak Hz. Vahşi R.a’nın Peygamber Efendimize olan sevgisinin yakarışı olan ‘Emri Olur’ parçasını seslendirdi. Beyhan yine ‘Aşirkardır Zat-ı Hak’, ‘Allah Allah’ gibi ilahileri seslendirdi. Son olarak sahneye çıkan Murat Anlar, Ezgi Sanatçısı Abdullah Beyhan ile ‘Annem’ ilahisi başta olmak üzere çeşitli eserleri Ispartalılar için paylaştılar.
Programın sonunda protokol tarafından sanatçılara çeşitli hediyeler takdim edildi. 




Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.