isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Otizmli Çocukların Mekan Mutluluğu
ISPARTA
G.Tarihi: 29.04.2017 17:39
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Otizmli Çocukların Mekan Mutluluğu

 

Yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir mekan için mücadele eden Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği nihayet muradına erdi. Derneğe tahsis edilen Dere Mahallesi Sosyal Tesisleri Derneğin faaliyet Merkezi olarak törenle hizmete açıldı.

 

Konu ile ilgili olarak dün saat 11.00’de bir tören düzenlendi. Törene; Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Daire Müdürleri, Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve otizmli çocuklar katıldı.

UYGUN; “DERNEK KURMAK KOLAYDIR AMA FAALİYETTE BULUNMAK ÖZVERİ İSTER”

Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesi ile başlayan törenin açılış konuşmasını Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Uygun yaptı. Başkan Uygun konuşmasında; “Derneğimizin hizmet binası, açılış programına hoşgeldiniz. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlarım. Dernekler birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı amaçlar. Dernek kurmak kolay iştir ama kurmuş olduğunuz dernekte tüzüğüne uygun olarak faaliyet göstermek özveri ister.

“BU YOLA GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARLA ÇIKTIK”

Bizler kurmuş olduğumuz otistik bireyleri koruma ve dayanışma derneğini kurarak, sizlerde bizim kurmuş olduğumuz bu derneğe vermiş olduğunuz destekle, bu özverili çalışmalara talip oldunuz. Bu yüzden otizmli birey aileleri olarak sizlere teşekkür ediyorum. Bizler otizmli birey aileleri ve bu çocuklarımıza hizmeti kendilerine görev edinmiş gönüllü arkadaşlarımızla beraber derneğimizi 2012 yılında kurduk. Bu tarihten itibaren imkanlar ölçüsünde çocuklarımız için faaliyetler düzenledik. 2015 yılında yapmış olduğumuz ‘Ben de varım, yapabilirim’ isimli projemizin kabul edilmesi ile derneğimizi bugün sahip olduğu imkanlara ulaştırdık.

“PROJEMİZİ BAKANLIĞA SUNDUK”

Bu yıl tekrar içişleri bakanlığı dernekler dairesine Yarı Kapalı Sosyal Yaşam Merkezi projemizi sunmuş bulunmaktayız. Bu projemizle Isparta’mızda otizmli bireyler ve aileleri için sosyal yaşam merkezi oluşturmayı hedeflemekteyiz. Öncelikle bu çalışmalarımızı yakından takip eden bizlerin durumunu empati kurarak anlayan derneğimizden ve çocuklarımızdan desteklerini esirgemeyen sayın valimiz Şehmus Günaydın’a otizmli çocuklarımız ve yönetim kurulu adına teşekkür ederim.

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediyemize ait bu sosyal tesisi bizlere tahsis eden çocuklarımız için yaşanabilir bir mekan haline getiren desteklerini bizlerden esirgemeyen belediye başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Yine bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan sosyal politikalar il müdürüne, belediyemizin kültür ve sosyal işler müdürüne, dernek yönetimine, üyelerimize ve bizleri bu açılışta yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarımıza, siz katılımcılara teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

AÇILIŞ KURDELASINI OTİZMLİ ÇOCUKLAR KESTİ

Törende daha sonra, hizmet binasının açılışına geçildi ve Vali Şehmus Günaydın açılış kurdelasını törene katılan otizmli çocuklara kestirdi. Açılışın ardından davetliler hizmet binasında incelemelerde bulundular. Tören, katılımcılara sunulan ikramla sona erdi.


Otizmli Çocukların  Mekan Mutluluğu

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.