isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Minik Eller Üretiyor
ISPARTA
G.Tarihi: 30.05.2016 11:27
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Minik eller üretiyor ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor

 

Küçücük bedenler kocaman yürekleriyle üretiyor, ürettiklerini satıyor, kazanılan parayla ihtiyaç sahiplerine yardım ediliyor… Bu haberde onların hikayesi var…

 

Mavi Gül Kreş, Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Uluslararası Aflatoun Projesi kapsamında çocukların sosyal girişimci ve finansal okuryazar yetişmeleri için aylardır davranış geliştirici eğitsel çalışmaların yanında var olandan hareketle üreten etkinlikler düzenliyor.

 

EL ELE DERNEĞİ VE IYAŞ’TAN TAM DESTEK

Etkinliklerde atık maddelerden süs eşyaları, tablolar, oyuncaklar yapan minikler bu ürünleri hafta sonu IYAŞPark AVM’de sergiledi. Sergilemekle kalmadı ürünlerin satışını yaptı. Satıştan elde edilen gelir ise El Ele Derneği’nin aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

TÜRKİYE’DE İLK KEZ ISPARTA’DA ÇALIŞIYOR

Aflatoun Projesi, merkezi Hollanda’da bulunan bir proje. 5 yaş grubu çocuklara bu denli önemli bir sorumluluk yükleyerek, onların gelişimine olumlu katkıda bulunan proje Türkiye’de ilk kez Mavi Gül Kreş ile çalışıyor.

 

TÜKETİM DEĞİL ÜRETİMİ ÖĞRETİYORUZ

Proje hakkında Demokrat Gazetesi’ne bilgi veren Mavi Gül Kreş Kurucu Müdürü Orhan Mavi ve Kurum Müdürü Aysel İnce, “proje ile sömestrden bu yana çocuklarımız çeşitli ürünler hazırladı. Burada kullanılan malzemeler atık malzemeler. Yani tüketim olmadan, çocuklarımız üretmeyi öğreniyor” dedi.

 

MİNİK ELLER ÜRETTİMİNİK ELLER SATTI

Minik ellerin ürettikleri ürünler hafta sonu IYAŞPark AVM’de yine minik eller tarafından satışa sunuldu. Satılan ürünlerden elde edilen gelir ise El Ele Derneği aracılığı ile ihtiyacı olanlara ulaştırılacak.

Hem üretimi hem de yardımlaşma ve dayanışmayı öğretmeyi hedefleyen projenin Isparta dahası Türkiye için önemi ve özelliği ise projenin Türkiye’de ilk kez Mavi Gül Kreş ile çalışması.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.