isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA KİRAZDA BÜYÜK BEKLENTİ
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Uluborlu’da kiraz üreticisinin yüzü gülüyor.

Bu yıl mevsim şartlarının iyi gitmesi nedeniyle ilçede iyi bir rekolte bekleniyor. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, bir afet olmadığı sürece bu yıl 10 bin tonun üzerinde kiraz üretimi beklediklerini söyledi.

Kaliteli ve lezzetli kiraz üretimin merkezi olan Uluborlu ilçesinde bu yıl verimin iyi olması bek­leniyor. Kiraz’daki rekolteyle ilgili Kanal 32 Haber’e konuşan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, “herhangi bir aksilik olmazsa iyi bir verim bekliyoruz” dedi. Şuanda çiçeklenme dönemi yaşıyoruz, bölgemiz yüzde yüz çiçeklen- mede kiraz üretimi için iklim şartları iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder, atalarımızın güzel bir lafı vardır çiçek sepete girmez derler mevsime ve şartlara baktığımız zaman her şey çok olumlu ve güzel gidiyor inşallah bundan sonrada çiçeklen­me dönemi iyi gider ve iyi bir sezon yaşarız. Uluborlu’nun beklentisi bu yönde her şey normal gidiyor, önümüzdeki günlerde bir don olayı soğuklanma olayı olmazsa bir sıkıntı yaşanmazsa beklentimiz güzel inşallah. Üretim kadar, pazarında iyi olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ünverdi, bu konuda iyi bir beklenti içerisinde olduklarını kaydetti. Kaliteli ürün olması çok önemli bu anlamda kirazın piyasasının da iyi olması çok önemli bu yönde de beklentimiz iyi yönde inşallah üreticimizin yüzü gülecek bu sezon mevsim şartları nedeniyle çiçeklenmenin 10 gün erken olduğunu ifade Başkan Ünverdi, meyvenin de erken olacağı anlamına geldiğini söyledi. Bu sene çiçeklenme 10 gün erken geldi geçen yıla göre tahmin ediyorum meyvenin de önde gelmesi beklentisi var tabi yine bunu iklim şartları belirleyecek ama böyle bir beklenti var inşallah güzel bir piyasa olur, kaliteli ürün olur güzel birde fiyat' olursa üreticimizin inşallah bu sene yüzü gülecek. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, bu yıl 10 bin tonun üzerinde üretim beklediklerini belirtti. Şimdiden rekolte ile ilgili konuşmak doğru olmaz, çünkü bu tozlaşma dönemi dediğimiz dönemi tamamlamadık. Bizim verimli yılda 10 bin ton ilçe olarak kiraz üretimimiz var şartlar çok iyi gidiyor ben yine aynı rekolteyi yakalamayı belki onunda üzerinde bir rekolte yakalamayı şartlar itibariyle bekliyoruz. Kendisi de kiraz üreticisi olan Uluborlu İlçe Başkanı Mehmet Dursun da hem üretim hem de kiraz piyasasının iyi olması yönünde beklentileri olduğunu kaydetti. Bu sene kirazda beklentimiz geçen yıla göre çok çok üstünde ve iyi olacağı kanaatindeyiz inşallah Allah yüzümüze bakar emeklerimiz zayi olmaz hava durumunda da bir sıkıntı inşallah oimaz, beklentilerimiz yüksek inşallah da 10 bin tonun üzerinde bir kiraz haşatı yaparız.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.