isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ACEMİ ERLER TÖRENLE YEMİN ETTİ
ISPARTA
G.Tarihi: 25.08.2017 16:44
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Acemi Erler Yemin Etti

Antalya ve Isparta'da, acemi eğitimlerini tamamlayan kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi.


Acemi Erler Yemin Etti ISPARTA ile ilgili görsel sonucu


Antalya ve Isparta'da, acemi eğitimlerini tamamlayan kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi.
Eğirdir Dağ 
Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan asteğmenler yemin ederek mavi bere taktı.

Komutanlığın tören alanında düzenlenen törene, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir ile askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından asteğmenler, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etti.

Yeminin ardından 179 asteğmen komando beresi taktı.

Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, törende yaptığı konuşmada, 368. dönem asteğmen komando temel kursunun temel askerlik safhasını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin Türk milletinin asil bayrağı önünde kutsal askerlik yeminini ederek, mavi berelerini taktıklarını söyledi.

Yemin ederek komando eğitiminin bir sonraki safhasına geçecek olan ve şeref abidesi gibi duran kursiyerlerden beklentilerinin olduğunu ifade eden Bozdemir, şunları kaydetti: 

"Askerlik yaşantınıza resmen adım atmanızı sağlayan askerlik yemininizi hiçbir zaman unutmayınız. Ettiğiniz bu yeminin gereklerini her türlü koşulda yerine getirecek şekilde hareket edin. Askerliğin şan ve şerefini yükseltmek, ordumuzu daha kuvvetlendirmek ve aziz milletimize layık olmaya çalışın. Komandonun mabedinde aldığınız ve alacağınız eğitimlerle çelikleşmiş bir irade, sonsuz bir sabır, tükenmez bir fiziki kondisyon, sarsılmaz bir vatan aşkı, bitmeyecek millet sevdası ve sorgulanmaz bir itiaat anlayışı kazanacaksınız. Sizler bizlerin emir komutasında vatana hizmet etmek için seçilmiş ve görevlendirilmiş, aileleriniz tarafından bizlere emanet edilmiş manevi evlatlarımızsınız. Birlikte omuz omuza görev yapacağımız sürede karşılıklı dayanışma, anlayış sevgi, saygı ve huzur içerisinde komutanlığımızın desteği ve fedakar çalışmaları ile eğitim seviyenizi üst seviyelere taşıyacağınıza olan inancım ve güvencem tamdır."

Bozdemir, Türk ulusunun birlik ve beraberliğine yönelen her türlü iç ve dış tehdide karşı azim ve kararlılıkla mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana göz dikecek saldırganların karşısına çıkmaya hazır, onları emellerinden caydıracak ve her zaman gereken dersi verecek güçte olduğunu kaydetti.

Bu mutlu günlerinde askerlerin yeminine şahitlik eden ailelere teşekkür eden Bozdemir, yeminin tüm askerlere hayırlı olmasını diledi.


Tören sonunda aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.

Acemi Erler Yemin Etti ISPARTA ile ilgili görsel sonucu
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.