isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YEP YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 13.02.2017 12:39
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Yep yeni bir dönem başlıyor!

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Selim Akın, İsparta Şehir Hastanesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Hastane için yep yeni bir dönemin başladığını ifade eden Selim Akın, ‘Kontrol hastane başhekiminin yetkisinde, 1 saatte bozulan asansörü yapamazsak ceza yiyeceğiz’ dedi.

Isparta’nın sahip olduğu en büyük kamu yatırımlarından olan Şehir Hastanesi, Türkiye’nin de dikkatini çeken hastanelerden biri oldu.
Hastane hakkında bilgiler veren AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Holding İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, “İlk betonu attığımızdan kabule hazır noktaya kadar geçen zaman 12 ay 12 gün. Nitelikli bir yapıda bu süre rekor sayılabilir. İsparta Şehir Hastanesi, ihalesi son yapılanlardan ama ilk 3’te biten bir hastane. Yaklaşık 300 milyon | dolara yakın bir yatırımdan bahsediyoruz. Türkiye’de en büyük depremiza- i törlü hastane. Bu yapının ne kadar nitelikli olduğu ve devletin bu işe ne kadar önem verdiğinin göstergesi. 3 bine yakın kapalı otoparkımız var.
Aynı zamanda elektriği kendi üretip kendisi kullanacak. Suyu arıtma ve tekrar kullanma özelliği var. Sağlıkta cihazlar 3 yılda bir değişiyor. Biz günümüzün cihazlarını aldık. Doktorlarımızın işini kolaylaştıracağını düşündüğüm bir yapı oldu. Büyüklüğü göz korkutsa da aslında kullanıcıya i kolaylık sağlayıcı bir yapısı var. Sağlık Bakanımızın dediği gibi 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane. Bu anlamda İsparta’da ilklerin arasında yer alıyor. İsparta’yı şanslı illerden birisi olarak görüyorum. Poliklinikleri farklı renklere boyadık. Acil için 3 girişimiz var. Çocuk acil, yetişkin acil ve doğum acil girişleri farklı olacak. Kimsenin kimseye değmeden işini göre­bileceği bir hastane oldu. Doktor ve hemşire hariç tüm hizmetler bizde ola­cak. Fakat Sağlık Bakanlığı’nın öyle bir şartnamesi var ki; bize şuradaki temizliği beğenmedim, 3 kez temizle. Şuradaki personeli beğenmedim, sayısını artır diyebiliyor. Kontrol hastane başhekimi yetkisinde. Ceza kesmek de başhekim yetkisinde. Örneğin asansör bozuldu, 1 saatte tamir etmek zorundayım. Tamir etmezsem çok yüklü cezası var. Bu da kaliteyi artıracak. Avrupa’da örneğini olduğunu zannetmiyorum ama kaliteyi artırıcı cezalar var. Bunun olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden tedarikçiler­imiz arızalara yönelik yedek parçaları İsparta’da bekletiyorlar. Artık has­tanede yeni bir döneme giriyoruz.”Dedi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.