isparta-oto-ekspertiz
Isparta’nın uyuşturucu risk haritası çıkartılacak
ISPARTA
G.Tarihi: 03.04.2018 18:13
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Isparta’nın uyuşturucu risk haritası çıkartılacak
Vali Yardımcısı İsmail Akman başkanlığında geçtiğimiz Mart ayında ilk toplantısını gerçekleştiren ‘Bağımlılıkla Mücadelede Teknik Çalışma Grupları’, birbirinden önemli kararlar aldı. Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Isparta’da da Vali Şehmus Günaydın’ın önemle üzerinde durduğu bağımlılıkla mücadelede ilk olarak Isparta’nın uyuşturucu risk haritası çıkartılacak. Buna göre çalışmalarını yönlendirecek olan kurumlar, ilimizde riski en aza indirecek.

2018 yılı Isparta ili 1. Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grupları Toplantısı geçtiğimiz Mart ayında Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Resmi kurumlardan, STK’lara onlarca kurumun temsilcisinin katıldığı toplantıda ilk etapta neler yapılabilir konusu görüşüldü.  Katılımcılarının kararlarıyla ‘Uyuşturucu maddelerin nerede, nasıl satıldığına ve kullanıldığına dair risk haritası oluşturulması kararlaştırılmıştır’ maddesi tutanağa geçti ve hemen çalışmalara başlandı.

İŞTE KURULUN ALDIĞI DİĞER KARARLAR

İl Uyuşturucu Yerel Eylem Planı (2017-2019) stratejik amaçları ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın imzasıyla yayınlanan “Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları” doğrultusunda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonunun sağlanarak çalışmaların yürütülmesi.
Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları doğrultusunda yapılacak toplantılara kurum amirlerinin katılmaları ve kurumlarınca yapılan faaliyetleri sunacak şekilde hazır bulunmakları gerekmektedir.
Uyuşturucu maddelerin nerede, nasıl satıldığına ve kullanıldığına dair risk haritası oluşturulması kararlaştırılmıştır.
İl Müftülüğünce  bağımlılıkla mücadele konusuna dair bilgilendirmelerin Cuma hutbelerinde daha sık yapılması.
İlgili tüm kurumlarca bağımlılıkla mücadeleye ilişkin halka ve personellere yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının yapılması.
Bağımlılıkla mücadele konusunda internet ortamında farkındalık oluşturmaya yönelik hesaplar açılmasının değerlendirilmesi.

Kaynak: Isparta Haber Gazetesi
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.