isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA’NIN BAŞPEHLİVANI YEŞİL YEŞİL
ISPARTA
G.Tarihi: 06.08.2017 19:40
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA’NIN BAŞPEHLİVANI YEŞİL YEŞİL
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinde başpehlivanlığı finalde Nedim Gürel’i yenen Mehmet Yeşil Yeşil kazandı. ‘Kırkpınar’ın rövanşı’ olarak değerlendirilen yağlı güreş müsabakalarında ilkler yaşandı. Türkiye’de ilk kez büyük orta, başaltı ve başpehlivanlara altın kemer verildi.  Başpehlivan Yeşil Yeşil, “Öncelikle bu hizmetleri sayın başkanımız sundu. Seyircimizde muhteşem bir hal aldırdı. Belediye başkanımız seneye çok güzel bir güreş alanında bizleri buluşturacak. Seneye orada coşkunun çok daha farklı olacağını düşünüyorum” dedi.  Tertip Komite Başkanı ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, güreşlere gelen herkese teşekkür ederek, “Isparta’da güreş faklı olacak. Heyecanlı olacak, güzel olacak, rövanş olacak diye söylemiştim. Bu söylediklerim bugün çok daha fazlasıyla ortaya çıktı. Güzel bir organizasyon yaşandı. Güreşlerimizde efsanelerimizde buradaydı. Yani kökümüzde, yaprağımızda buradaydı. Bu bakımdan da yağlı pehlivan güreşlerimiz daha bir anlam teşkil etti” şeklinde konuştu.
 
 
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali Davraz Mahallesi Gülbirlik okulunun yanında bulunan alanda sabah 09.00’da başladı ve akşam 20.00’da final müsabakasıyla tamamlandı. Güreşlere 44’ü başpehlivan olmak üzere toplam 632 pehlivan katıldı. Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinin güreş ağalığını 332 bin lira ile Belediye Meclisi Üyesi işadamı Musa Kaya aldı.
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, Ülkü Ocakları Başkanı Umur Güzerin ile çevre illerin başkanları, parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce güreş sever katıldı. Güreşlerin onur konukları ise eski başpehlivanlar Ahmet Taşçı, Hüseyin Çokal ve Mehmet Güçlü oldu.
Mehter gösterisi ve dualarla başlayan Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri minik 1-2, teşvik 1-2, tozkoparan, ayak, deste küçük-orta-büyük boylar, küçük orta küçük, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve başta yapılırken güreşlere 632 güreşçi katıldı.
 
 
GÜREŞ AĞALIĞI KAYA’NIN
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinin ağalığını ise 332 bin lira ile Belediye Meclisi Üyesi Musa Kaya aldı. Kaya ile birlikte yine ağalık için Belediye Meclisi Üyesi Ali Sancaktaroğlu, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve Afyonkarahisar’da işadamı olan Galip Şanlı yarıştı. Tertip Komitesi Başkanı ve Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın 150 bin lira ile başlattığı ağalığı 332 bin lira ile Musa Kaya aldı. Yine Sancaktaroğlu 10 bin, işadamı Şanlı 30 bin ve Yavuz 50 bin lira bağışta bulundu. 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinde yine bir ilk yaşandı. İlk defa büyük orta, başaltı ve başta birincilere altın kemer verildi. Binlerce kişinin büyük bir coşku içerisinde seyrettiği güreşlerde birincilik alanlara altın kemerleri protokol üyelerince verildi. Yapılan müsabakalar sonrasında Büyük Orta’da birinciliği Mevlüt Köken, ikinciliği Yıldıray Akın, üçüncülükleri ise Emre Karabacak ve Oğuzhan Altın kazandı. Dereceye girenlere madalyaları ve altın kemer Kırkpınar’ın eski başpehlivanlarından Ahmet Taşçı ve Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya tarafından verildi.  Yine Başaltında Engin Dağlı’yı yenen Hasan Borucu birinci olurken, Sinan Kaya ve Tolga Turan da üçüncülüğü aldı. Altın kemer ve madalyaları Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın tarafından takdim edildi.
ISPARTA’NIN BAŞPEHLİVANI YEŞİL YEŞİL
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinde başpehlivanlığını finalde Nedim Gürel’i yenen Mehmet Yeşil Yeşil aldı. Büyük sevinç yaşayan Yeşil Yeşil’i, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tebrik ederken yine altın kemerini Başkan Günaydın’ın elinden aldı. Başpehlivanlık yarışında Recep Kara ve Hasan Cengiz de üçüncülüğü paylaştı.
44 başpehlivanın katıldığı ve ‘Kırkpınar’ın rövanşı’ olarak da nitelendirilen Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinde başpehlivanlığını kazanan Mehmet Yeşil Yeşil mutluluğunu 6 yıldan buyana öğretmenlik yaptığı Senirkent ilçesi Büyükkabacalı vatandaşlar ve Ispartalılarla paylaştı. Yeşil Yeşil mutluluğunu şu sözlerle anlattı:
“Bugün burada güzel güreşler sonucunda birinci olarak tamamladım. Mutluyum. Önemli olan buraya gelen insanlarımızı memnun edebilmek, onure edebilmek ve güzel bir gün geçirtebilmekti. Bunu da sağladığımızı düşünüyorum. Sabah 09.00’da tribünler doldu. Bu saate kadar hiç ayrılmadılar. Onların yüreklerine, gönüllerine sağlık. Bu organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a çok teşekkür ediyorum. Bugün Ahmet Taşçı hocamızın huzurunda güreş yaptık. Bizim efsanemiz. Diğer efsanelerimizde buradaydılar. Bizleri onurlandırdılar. Bizlerde ileride ustalarımız gibi bu sahalardan ayrılmayacağız. Bizden sonra gelen ve bu kervanı devralan çırakları izleyeceğiz, güreşlere hizmet edeceğiz. Güreşten geldik ve bizim de hizmet etmemiz gerekiyor. Güreşte 23’üncü senem. Seyirci muhteşemdi. Öncelikle bu hizmetleri sayın başkanımız sundu. Seyircimizde muhteşem bir hal aldırdı. Belediye başkanımız seneye çok güzel bir güreş alanında bizleri buluşturacak. Seneye orada coşkunun çok daha farklı olacağını düşünüyorum”
TAŞÇI: ALTIN KEMERİ HAK ETTİ, BOYNUNA TAKTI
Muhteşem bir gün yaşadıklarını söyleyen efsane başpehlivanlardan Ahmet Taşçı, “Başkanımız çok istedi, çok arzuluydu. Ata sporumuza böyle büyük bir destek. Yeni saha önümüzdeki sene hazır olacak. bu coşkuyu orada daha coşkulu, bu seyirciyi daha fazla bir şekilde göreceğimizi umut ediyorum. Seyircinin isteği ve arzusu da çok güzeldi. Sıcakta da olsa bu seyirci 12 saat boyunca yerinden kalkmadan müsabakaları takip ettiler. Mehmet kardeşimi de tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele etti. Bu seyirciye, bu organizasyona bu kadar özen gösteren belediye başkanımıza yakışır şekilde güreşleri yaptı. Altın kemeri de hak etti, aldı ve boynuna taktı. Bu Edirne gibi değil, üç yıla gerek yok. Başkanımız ata sporumuza daha büyük bir hizmet daha büyük bir istek olsun diye sporcuları teşvik ediyor” dedi.
GÜNAYDIN:
Isparta’da tahmin ve beklentilerinden daha yüksek bir güreş müsabakalarının yaşandığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Isparta’da güreş faklı olacak. Heyecanlı olacak, güzel olacak, rövanş olacak diye söylemiştim. Bu söylediklerim bugün çok daha fazlasıyla ortaya çıktı. Güzel bir organizasyon yaşandı. Güreşlerimizde efsanelerimizde buradaydı. Kökümüzde, yaprağımızda buradaydı. Bu bakımdan da yağlı pehlivan güreşlerimiz daha bir anlam teşkil etti burada. Tarihimiz var, geleceğimiz var şeklinde oldu. Bundan bende çok mutluyum. Türk Milletine ait olan bu yağlı pehlivan güreşlerinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gelecek yıl daha güzel olacak. Allah’tan bir mani olmazsa önemli bir tesis yapacağımıza inanıyorum. 4.güreşlerimizi de orada yapacağız. Bundan sonra her şey daha güzel olsun. Güreşçilerimizin onuruna layık olsun” görüşlerinde bulundu.
Başta komşu vilayetler olmak üzere ülkenin her yerinden bugün gelip bu güreşlere sahip çıkıldığı için tüm vatandaşlara da şükranlarını sunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu güreş bizim, Türk Milletinin güreşi. Önümüzdeki seneler bu kalabalık almadı, sahadaki seyircilerimiz kadar dışarıda da seyircilerimiz var. Gelecek sene bu vakitler yeni bir tesisin yapımını tamamlamış olacağız ve bu organizasyonlar orada olacak. Gelen tüm misafirlerimize vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BALABAN İLK KARŞILAŞMASINDA SAKATLANDI
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yağlı güreşlerde 2017’nin Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Kürşat Korkmaz ile yaptığı ilk mücadelenin puanlama bölümünde yaralandı. Gözünde görme problemi olduğu gerekçesiyle Balaban mücadeleye devam edemedi.
GÜNAYDIN’DAN ONUR KONUKLARINA HALI TABLOSU
Isparta Belediyesi 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivalinin onur konukları ise Kırkpınar’ın eski başpehlivanları, efsane isimler Ahmet Taşçı, Hüseyin Çokal ve Mehmet Güçlü oldu. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, efsane başpehlivanlara halı üzerine işlenmiş fotoğraf tablosu hediye edildi.
YAĞLI GÜREŞLERDE DERECEYE GİRENLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE:
MİNİK-1:
1.Mustafa Ali Yalçın
2.Salih Can Topçu
3.Hüseyin Samed Karacan
3.Mehmet Küçük
MİNİK-2
1.Mustafa Naz
2.Osman Keser
3.Ahmet Laçin
3.Süleyman Barış Çarpıcı
TEŞVİK-1
1.Ali Güleç
2.Ömer Bulut
3.Hüseyin Şenel
3.Kağan Durgun
TEŞVİK-2
1.Ramazan Yıldız Çilenker
2.Ozan Kıl
3.Necati Açar
3.Seymen Uçar
TOZKOPARAN
1.Mustafa Hasar
2.Yurdahan Şimşek
3.Yalçın Çiçek
3.Musa Güleç
AYAK
1.Adem Ayseli
2.Oktay Susuz
3.Şahan Ekmekçi
3.Muhammet Sefa Çiftçi
DESTE KÜÇÜK BOY
1.Enes Doğan
2.İsmail Demir
3.Ömer Faruk Karadeniz
3.Kemal Yılmaz
DESTE ORTA BOY
1.Osman Kan
2.Ali Kan
3.Tufan Güzel
3.Ömer Yener
DESTE BÜYÜK BOY
1.Muhammet Can Kuzay
2.Süleyman Kozakoğulları
3.Uğur Şimşek
4.Alper Çınar
KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK-B
1.Serkan Dedemoğlu
2.Göksal Sayar
3.Osman Furkan Kara
3.Mehmet Ünal
KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY
1.Abdülrefik Özer
2.Semih Yılmaz
3.Yusuf Minta
3.İlyas Akşit
BÜYÜK ORTA
1.Mevlüt Köken
2.Yıldıray Akın
3.Emre Karabacak
3.Oğuzhan Altın
BAŞALTI
1.Hasan Borucu
2.Engin Dağlı
3.Sinan Kaya
4.Tolga Turan
BAŞ
1.Mehmet Yeşil Yeşil
2.Nedim Gürel
3.Recep Kara
3.Hasan Cengiz






















































 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.