isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA HABER : KADINLARIN EKMEK KAPISI
ISPARTA
G.Tarihi: 11.03.2016 22:15
3
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

İşadamı Kuddusi Karataş, Gül Petek Sanayi Sitesi’nde bir işyeri açtı. Onun taşla serüveni 2014 yılında başladı. Aradan geçen bir yıllık zaman zarfında onlarca kadın, hem de kendi evinde kendi mekanında bu işletmenin çalışanı oldu. Karataş, yıllarca Almanya’da çalıştıktan sonra memleketinden esinlenerek, taş işlemeye başladı. Parça mermerleri bir tablada birleştiren İşadamı, bunu Ispartalı kadınların ekmek kapısı yapmayı başardı.

Doğaltaş işlemeciliği yapan bayanlar da aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Kadınlar, “Evimizde kendi ortamımızda para kazanıyoruz. Bu bizim için büyük kolaylık. Malzemeleri evimize kadar getirip teslim ediyorlar, bir birleştirmeleri yaptıktan sonra da tekrar gelip alıyorlar” dediler.

Kırık, parçalı mermer parçaları kesilip, küçük parçalara ayrıldıktan sonra yıkanıyor ve belirlenen ölçüde dizayn edildikten sonra dekorasyon malzemesi olarak kullanıma hazır hale getiriliyor.

Isparta’da pek çok ev hanımının ya da aile bütçesine katkıda bulunmak isteyenin ekmek kapısı olan bu kırık mermerlere şekil vererek ayda bin 500 liraya varan gelir elde etmek mümkün.

Yorumlar3
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
08 yıl önce
Haberin içinde detaylar var sanırım buraya bakın
Rahime çiçek 8 yıl önce
Merhaba yardım iş istiyorum evimde
Ayse gulsat özdemir8 yıl önce
Suanda is ilaniniz yok mu