isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta Haber: ​Göller Bölgesinde Mentorluk Mekanizması Kuruluyor
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ BÜLTENİ

Göller Bölgesinde Mentorluk Mekanizması Kuruluyor

Göller Bölgesi girişimcilik ekosisteminin temel alt yapıları olan “önkuluçka” ve “kuluçka” merkezlerini işlevsel hale getirmek, girişimcileri daha iyi yönlendirmek amacıyla “Uygulamalı Temel Mentorlük Eğitimi ve Mentorluk Yetkinlikleri Eğitimi” düzenlendi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı desteği “Göller Bölgesinde Ön Kuluçka ve Kuluçka Alt Yapısının Geliştirilmesi ve İyileştirilmesi” isimli proje kapsamında verilen eğitime, Göller Bölgesi Teknokenti ve SDÜ Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) personeli ile akademisyenler katıldı.



Göller Bölgesi Teknokenti’nde 4 gün süren eğitimlerde 15 katılımcıya; “mentorluk farkındalık”, "mentor düşünme sistemi",“DİSC davranış profil envanteri”, “iş modeli tasarımı ve iş planı hazırlama” konularında bilgiler verildi ve eğitimin son gününde tüm katılımcılarla birlikte uygulama yapıldı.



ActionCOACH Şirketi Temsilcileri Ayşegül Akşak ile Belma Öztürk Gürsoy tarafından verilen eğitimler hakkında bilgi veren SDÜ TTO Girişimcilik Programları Koordinatörü Nilay Şengöl, şunları kaydetti: “Daha önce TTO bünyesinde yürütülen BİGGWind programımız kapsamında girişimcilerimize verilen mentorluk desteği çoğunlukla hizmet alımı şeklinde ilerliyordu. Girişimcilik ekosistemi kapsamında atılan bir adım olan bu eğitimlerin en önemli hedefi, personeli bu konuda yetkin hale getirerek hizmet alımını en aza indirerek dışa bağımlılığı azaltmak. Uzun vadede ise temelini bu şekilde attığımız bir mentorluk mekanizması yaratmak.”



Mentorluk hizmetinin danışmanlık kavramından farklı olduğunu vurgulayan Şengöl, mentorluk hizmetinin soru sormanın gücü ve önemini ön planda tuttuğunu ifade ederek “Bu hizmet, danışmalıktan farklı olarak ‘mentee’nin iş fikri  ve kendi ile ilgili doğru sorular sorarak çözüme yine kendisinin ulaşmasını sağlıyor. Aslında mentorluk veya işletme koçluğu dediğimiz kavram spor dallarındaki koçlukla benzerlik gösteriyor. Nasıl sporcular koçlarının, antrenörlerinin yönlendirmelerini takip ederek başarıya ulaşırsa, menteeler/girişimciler de kazandıracak oyun planını öğrenmek için mentorlara ihtiyaç duyuyor. Biz de bu ihtiyaçla Göller Bölgesinde mentorluk mekanizmasının ilk adımlarını attık.” dedi.
 


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.