isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA DAVRAZ'A FİDAN DİKİM İŞLEMİ BAŞLADI
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
29 Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü Anısına Davraz Dağında Fidan Dikildi
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı anısına Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Isparta Valilik Makamı iş birliği ile fidan dikim töreni düzenlendi. 
28.10.2017 tarihinde Davraz dağı Kış Turizmi ve Yüksek Rakımlı Sporcu Merkezi Kulovası mevkiinde düzenlenen törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Ispartada görev yapan Üst Düzey Askeri Erkan Mensupları, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, İl protokolü, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Isparta ve Eğirdir İşletme Müdürlüğü personelleri, Bölge halkı ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Törende açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Dikim yapılan alanın turizm yönüyle de bölgemizde önemli bir yer edindiğinden bahisle 2017 yılı sonbahar dikim sezonunu açılışı için davrazın tercih edildiğini, Bu bölge için 2 Milyon fidan dikim hedefi olduğunu, 2016 yılında 60 bininin dikildiğini, 2017 yılında da 150 bini geçerek 10 yıl içinde kademe kademe 2 milyon fidan dikim programının yapıldığını belirtti. Ayrıca Isparta Valisi Şehmus Günaydın’da Programdaki konuşmasında Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü münasebetiyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda Davraz’da ağaç dikim programı gerçekleştirdiklerini belirterek Ormanların ülkeler için çok önemli olduğunu ve ekonomik olarak da değer taşıdıklarını vurgulayarak . “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin” Hadis-i Şerif-i’de inancımızda ormanların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor dedi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Konuşma programlarının ardından bütün katılımcılarla fidan dikimine geçildi, Mavi Selvi, Göknar, Ladin, Sedir ve Çam ağaçlarından oluşan 1200 adet boylu fidanın toprakla buluştuğu dikim programı akabinde ikramda bulunularak törene son verildi.
Program sonunda ayrıca Davraz dağında kış turizmi haricinde de ziyaretçileri cezbedecek yeni tesis edilen parsellere 1500 adet gül ve 1500 adet lavanta fidanı dikimi yapıldı.


Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar, düğün, takım elbise ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

,Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, sakal, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.