isparta-oto-ekspertiz
 ISPARTA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURUSU
ISPARTA
G.Tarihi: 03.05.2018 15:22
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA İŞ-KUR BASIN BÜLTENİ

Kurumumuz ile Basın İlan Kurumu arasında imzalanan protokole istinaden sektördeki nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması maksadıyla Türk Meslekler Sözlüğünde yer alan aşağıdaki tablodaki mesleklerde İşbaşı Eğitim Programı uygulama süresi en fazla 6 ay olan programların azami süresi 30.04.2018 tarihinden itibaren 9 ay olarak yeniden düzenlenmiştir.
 
Meslek KoduMeslek Adı
2642.15Asistan/Stajyer Muhabir
3431.03Foto Muhabiri
2642.16Foto Muhabiri (Foto Röportaj )
2642.01Gazete Muhabiri
2642.03Muhabir
2642.04Radyo Ve Televizyon Muhabiri
2642.10Televizyon Muhabiri
2642.12Yazılı Basın Muhabiri
 
Kamuoyuna önemle duyurur.
                                                       
 
 
 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şûrası’nda kamuoyu ile sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara, bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için kurs/program süresince aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlanacağı duyurulmuştur.
Bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaş arasındaki (2 ve 5 yaş dahil) çocuğu kreşe/gündüz bakımevine (özel veya kamu) devam eden kadın kursiyer/katılımcılar yararlanabilecektir. Kursiyer/katılımcının kurs/programa başladığı tarihte çocuğu 2 yaşından küçük olup, kurs/programın devamı esnasında 2 yaşını (24 ay) bitirirse, 24 ayı bitirdiği tarihten itibaren kursiyer/katılımcı bakım desteğinden faydalanabilecektir. Aynı şekilde, kurs/programa başlandığı tarihte 5 yaşını (60 ay) bitirmemiş, ancak kurs/programın devamı sırasında 5 yaşını (60 ayı) tamamlayan çocuğu bulunan kursiyer/katılımcılar da kurs/program süresince destekten faydalanabilecektir. Kursiyer/katılımcının evlatlık edindiği ve/veya velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır.
Kursiyer/katılımcı tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslı ve kreş/gündüz bakımevi faturası, kreş/gündüz bakımevinden alınacak SGK Sicil Numarasının yer aldığı belge ile birlikte kurs/programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine müracaat edilecektir.
Fatura içeriğinde aşağıdaki hususların yer alması gerekmektedir:
  1. Fatura tutarı
  2. Hizmetin alındığı tarih aralığı
  3. Fatura tarihi
  4. Hizmetin kim için alındığı bilgisi (kursiyer/katılımcı ve çocuk için)
  5. Fatura seri, sıra ve işveren vergi numarası
Kursiyer/katılımcı ödemeyi aylık olarak talep edebilecektir.
Kursiyer/katılımcının kreşe/gündüz bakımevine devam eden yalnızca bir çocuk için aylık en fazla 400 TL bakım desteğinden faydalanma hakkı bulunmaktadır. Kursiyer/katılımcı tarafından kreşe/gündüz bakımevine yıllık ya da birden fazla ayı içerecek şekilde toplu  ödeme yapılması durumunda, ödeme yapılan ay sayısına bölünerek aylık tutar hesaplanacaktır.
 
Kamuoyuna önemle duyurur.
                                                       
 
 
 
ISPARTA ÇALIŞMA VE İŞ  KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
 

  
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.